Warmtepomp Meierijstad

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Meierijstad? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een relatief goedkope en milieuvriendelijke wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal zaken. Op warmtepomprevolutie.nl lees je meer info over een warmtepomp kopen in Meierijstad.
warmtepomp-installateur-5461

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Beschikt over koelende functie
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hogere woningwaarde
 • Hoge subsidie

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5461
Netnummer0413 (+31413)
Gasgebruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Meierijstad

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit verscheidene producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Meierijstad kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert het verblijf en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Meierijstad? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door deze website lees jij eenvoudig leveranciers en installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5461).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij veelzijdige informatie met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Meierijstad heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €325,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €7.000 en €20.700. We onderscheiden grofweg vier verschillende type modellen. Het echte verschil is de bron van energie. Elk type installatie heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.025 en €6.475 bij een verwarmingsmonteur uit Meierijstad (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-meierijstad

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is eerst even een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een fors lagere energierekening. Aan de hand van een zeer aantrekkelijke subsidie geniet je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €6500. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3000. De totaalprijs wordt berekend door meerdere factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €23900Hoge subsidie, prijzig
Water-water€14600 – €24100Ook koelende functie
Lucht-lucht€4350 – €6200Kan ook als airco werken
Lucht-water€3500 – €6025Gemakkelijk plaatsen, vraagt veel stroom
Hybride€2775 – €6100Eenvoudig aan te sluiten

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Meierijstad gebruikt ongeveer 1480 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energie aanbieder als Delta of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing schommelt tussen €255 tot €320. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €165 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1050m3€731
Buitenlucht2600kWh€490€241
Bodemwarmte1675kWh€344€387
Hybride1500 kWh + 350 M3€526€205

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Meierijstad?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een aantaleisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Meierijstad?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening van je gemeente Meierijstad. Dit is een speciaal soort lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.meierijstad.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Meierijstad. De omvang van de subsidie komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €525 tot ongeveer €3650. Interesse naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Meierijstad (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze zo’n €1800.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal zo’n €2225.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€175, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ImmergasAudax top 18 ErP8 KW€1950,-
Mitsubishi ElectricQAHV-N560YA-HPB(-BS) + WPS500-10 KW€1400,-
VaillantflexoCOMPACT VWF 88/4 + VWW 11/4 SI (0010016683)12 KW€3000,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een prettig klimaat in huis. Hoe werkt dit? Hierna tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Meierijstad aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zodoende zorg je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren leidt tot een optimaal leefklimaat zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de totale energierekening heeft te maken met de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in West, Centrum, Oost, Wijbosch, Sint-Oedenrode, Nijnsel, Boskant, Olland, Veghel, Mariaheide, Zijtaart, Eerde, Erp, Keldonk, Boerdonk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente