Warmtepomp Vinkel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Vinkel? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een voordelige en verantwoorde aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €170,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met een aantal facetten. Op onze website check je praktische info over een warmtepomp kopen in Vinkel.
warmtepomp-installateur-5383

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Kan het huis ook koelen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Flinke besparing

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode-regio5383
Netnummer073 (+3173)
Gas-gebruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Vinkel

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je vindt verscheidene toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vinkel kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter analyseert de woonruimte en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Vinkel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via deze website check je moeiteloos de beste installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5383).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals categorie huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. In 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Hierna bekijk je bruikbare info m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Vinkel heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €305,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €4.000 en €16.900. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie heeft relevante voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw normale gasketel. Een voordelige oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.675 en €7.300 bij een verwarmingsmonteur uit Vinkel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vinkel

Geschikte installaties:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het leidt tot veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van ISDE subsidie profiteer je van een beperkte terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €7100. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2100. De uiteindelijke rekening is afhankelijk van allerlei variabelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €26600Geen geluid, hoge investering
Water-water€15100 – €21400Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3600 – €7100Werkt ook als een airco
Lucht-water€5000 – €7050Gemakkelijk plaatsen, hoog energiegebruik
Hybride€2800 – €5350Combinatiesysteem

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Vinkel verbruikt om en nabij 1610 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing schommelt tussen €255 tot €315. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €145 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1100m3€690
Buitenlucht2425kWh€469€221
Bodemwarmte1600kWh€331€359
Hybride1475 kWh + 550 M3€504€186

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Vinkel?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. We onderscheiden verschillende vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Bernheze?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan je profiteren van de unieke groene lening in de regio Bernheze. Het is een speciale lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.bernheze.org/. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Vinkel. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €650 en lopen op tot wel €3200. Nieuwsgierig naar de juni 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Vinkel (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) krijg je zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op ong. €1525.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal ong. €2400.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClimavenetaWWR 0031TS MTD215 KW€3300,-
NIBEF1255-12 (W/W)14 KW€3200,-
Clausiusstrong 12-70 HC70 KW€8800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een comfortabel binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Vinkel aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren betekent een optimaal binnenklimaat zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door stroom. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Vorstenbosch, Heesch, Nistelrode, Loosbroek, Heeswijk-Dinther, Vinkel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!