Warmtepomp Strijbeek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Strijbeek? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een economische en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €260,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In dit scenario krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van meerdere aspecten. Op ons warmtepomp-portaal tref je meer info over een warmtepomp kopen in Strijbeek.
warmtepomp-installateur-4856

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Aangenaam leefcomfort
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4856
Netnummer076 (+3176)
Gas-verbruik M31800 M3
Stroom-gebruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energiekosten€199,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Strijbeek

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden honderden toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Strijbeek kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig het huis en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Strijbeek? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door deze website doorzoek je snel en eenvoudig (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4856).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Binnen 7 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem benut de energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij accurate toelichtingen die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Strijbeek heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €230,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.900 en €10.600. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elke leverancier heeft weer individuele plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.350 en €6.200 bij een verwarmingsmonteur uit Strijbeek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-strijbeek

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het draait uit op flink lagere energiekosten. Aan de hand van een subsidie oplopend tot €2.100 heb je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €6000. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2100. De totaalprijs wordt getekend door specifieke facetten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €25600Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€16100 – €23200Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4650 – €6825Eenvoudige installatie
Lucht-water€4200 – €6475goede performance, verbruikt veel stroom
Hybride€2300 – €6450Niet volledig van het gas af

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Strijbeek gebruikt plusminus 1800 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Energiedirect of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing fluctueert tussen de €270 tot €300. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €135 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1250m3€699
Buitenlucht2650kWh€461€238
Bodemwarmte2025kWh€322€377
Hybride1300 kWh + 475 M3€496€203

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Strijbeek?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat vereisten: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. De installatie wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Alphen-Chaam?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de unieke groene lening in de regio Alphen-Chaam. Het gaat om een interessante lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.alphen-chaam.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, normaliter is er de ISDE-subsidie Strijbeek. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €975 en lopen op tot wel €2900. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Strijbeek (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op plusminus €1675.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij ong. €2325.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€125, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimavenetaAWR 0025M DHW2 XE5 KW€1650,-
NefitEnviLine A/W Split 3.0 TS-S3 KW€1600,-
Carrier61WG030 met pompen35 KW€5300,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een prettig wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand is er een actueel stappenplan van de warmteservice Strijbeek aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende verhinder je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren leidt tot een aangename leefomgeving zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken met elektriciteit. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Alphen, Chaam, Galder, Verspreide huizen, Verspreide huizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!