Warmtepomp Ulvenhout

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Ulvenhout? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een relatief goedkope en duurzame manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €235,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met meerdere factoren. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je verdere details over een warmtepomp kopen in Ulvenhout.
warmtepomp-installateur-4858

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Een zeer hoog rendement
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4858
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomgebruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Ulvenhout

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je vindt meerdere toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ulvenhout kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert het huis en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Ulvenhout? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels de warmtepomp-vergelijker check je vandaag nog installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4858).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem benut de warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Verderop bekijk jij toepasbare adviezen met betrekking tot actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Ulvenhout kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je bespaart al snel €315,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.700 en €17.000. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elk type heeft weer individuele plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw traditionele CV-ketel. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.150 en €6.150 bij een verwarmingsmonteur uit Ulvenhout (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ulvenhout

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij een zeer aantrekkelijke subsidie krijg je een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €6500. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3200. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door verscheidene onderwerpen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €26100Geen geluid, dure installatie
Water-water€17900 – €23900Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4750 – €7000Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3650 – €7375Laagdrempelig, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2075 – €6350Niet volledig van het gas af

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Ulvenhout verbruikt grofweg 1800 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een leverancier als Essent of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing schommelt tussen €210 tot €400. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €195 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€700
Buitenlucht2500kWh€469€231
Bodemwarmte1850kWh€329€371
Hybride1350 kWh + 350 M3€504€196

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Ulvenhout?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen een paar voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Alphen-Chaam?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? Wacht niet te lang, want dan hebben we de duurzame groene lening in de gemeente Alphen-Chaam. Het gaat om een speciaal soort lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.alphen-chaam.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Ulvenhout. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €575 en kunnen oplopen tot €2000. Benieuwd naar de actuele subsidie in juli 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Ulvenhout (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze zo’n €1550.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij pakweg €2075.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimavenetaAWR-MTD2-XE 0031MS7 KW€1850,-
NefitEnviLine A/W Split 5.0 TS-S5 KW€1650,-
Carrier61WG03541 KW€5900,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een prettig klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Ulvenhout aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning verloren gaat. Goede isolatie is de basis van een duurzaam huis. Vaak gaat het om vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren leidt tot een prettig binnenklimaat zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de verwarming en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel stroom nodig. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Alphen, Chaam, Galder, Verspreide huizen, Verspreide huizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!