Warmtepomp Galder

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Galder? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een efficiënte en ecologische oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van een aantal randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt vind jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Galder.
warmtepomp-installateur-4855

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Ook koelen is mogelijk
 • Een keuze voor de toekomst
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4855
Netnummer076 (+3176)
Gas-verbruik M31800 M3
Stroom-verbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Galder

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. We onderscheiden allerlei systemen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Galder kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Galder? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl doorzoek je zonder moeite de beste installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4855).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals soort woning, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Bijgaand vind jij veelzijdige aanbevelingen inzake beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Galder heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €280,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €5.200 en €20.600. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk heeft zijn eigen eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de energie uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw normale gasketel. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel gaat dit vaak over de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.425 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Galder (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-galder

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Gelukkig, het leidt tot een fors lagere energierekening. Dankzij lucratieve subsidies realiseer je een snelle terugverdientijd. 0is er vanaf €7100. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €3100. De factuur wordt bepaald door verscheidene facetten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €26400Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€15400 – €23000Beste rendement
Lucht-lucht€4650 – €6925Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4750 – €7450Laagdrempelig, hoog energiegebruik
Hybride€2875 – €6050Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Galder gebruikt pakweg 1800 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een leverancier als Engie of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing schommelt tussen €275 tot €340. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €195 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€698
Buitenlucht2700kWh€454€244
Bodemwarmte1600kWh€314€384
Hybride1350 kWh + 425 M3€489€209

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of uit de bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Galder?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. De pomp sluit je aan op jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Alphen-Chaam?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Alphen-Chaam. Dit is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.alphen-chaam.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Galder. Hoeveel je krijgt hangt samen met het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €650 tot gemiddeld €1700. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Galder (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze ong. €1750.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2050.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€300, met name A++ labels).
# MerkModelPowerSubsidie
ClimavenetaAWR 0025MS DHW2 XE5 KW€1650,-
NefitEnviLine A/W Split 16 T-T13 KW€2600,-
Carrier61WG03035 KW€5300,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een gezonde leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Galder aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee verhinder je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Een solide isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Je kunt denken aan vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie draait uit op een comfortabel wooncomfort zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Alphen, Chaam, Galder, Verspreide huizen, Verspreide huizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!