Warmtepomp Bavel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Bavel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en ecologische benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en je bespaart al snel €190,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan krijg je een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verscheidene zaken. Op deze pagina lees je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Bavel.
warmtepomp-installateur-4859

 • Kies voor duurzame warmte
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Het verwarmen van morgen
 • Relatief weinig onderhoud
 • Flinke subsidies

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcodegebied4859
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31800 M3
Stroom-gebruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energiekosten€199,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Bavel

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat velerlei producten. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bavel heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter inspecteert het huis en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Bavel? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door middel van onze website check jij moeiteloos warmtepomp installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4859).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. In de volgende paragraaf bekijk je veelzijdige info ten aanzien van actuele warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Bavel heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €320,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €7.000 en €21.800. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elke vorm wordt gekenmerkt door voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw traditionele HR-ketel. Een relatief goedkope manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.800 en €5.975 bij een verwarmingsmonteur uit Bavel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bavel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is in het begin een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. lucratieve subsidies haal jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €7800. Een hybride variant is al op de markt vanaf €2400. De factuur wordt bepaald door diverse factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €24100Veel besparen, dure installatie
Water-water€13400 – €21600Koelende functie
Lucht-lucht€4100 – €7050Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€3950 – €7400Weinig onderhoud, hoog stroomgebruik
Hybride€2600 – €6850Voor veel woningen interessant

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Bavel gebruikt grofweg 1800 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energiemaatschappij als Delta of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing schatten we op €210 tot €385. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €155 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1000m3€701
Buitenlucht2800kWh€477€224
Bodemwarmte1950kWh€336€365
Hybride1500 kWh + 375 M3€512€189

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Bavel?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt samen met jouw bestaande CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Alphen-Chaam?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? Dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Alphen-Chaam. Het gaat om een kortlopende lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.alphen-chaam.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Bavel. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €850 tot wel €2750. Benieuwd hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Bavel (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: de installatie is nieuw, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) heb je recht op pakweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op circa €1950.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf ong. €2125.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€100, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimavenetaAWR-MTD2-XE 0041MS9 KW€2050,-
NefitEnviLine A/W Split 7.0 TS-S6 KW€1750,-
Carrier61WG035 met pompen41 KW€5900,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een gezonde leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Bavel aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zo mag je ervan uitgaan dat de warmte de woning ontglipt. Goede isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met triple glas en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie resulteert in een prettig klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door stroom. Deze elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Alphen, Chaam, Galder, Verspreide huizen, Verspreide huizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!