Warmtepomp Chaam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Chaam? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de potentiële besparing ligt op €210,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan krijg je een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van verscheidene aspecten. Op deze pagina vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Chaam.
warmtepomp-installateur-4861

 • Minder CO-2 belasting
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Veilige manier van verwarmen
 • Hoge subsidie

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4861
Netnummer0161 (+31161)
Gas-verbruik M31800 M3
Stroomgebruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Chaam

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We hebben te maken met velerlei oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Chaam kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bestudeert de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Chaam? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via deze website check jij snel (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4861).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Hierna tref jij bruikbare details aangaande de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Chaam kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €295,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.900 en €17.300. We spreken over 4 verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft weer individuele gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van warmte van het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.750 en €6.450 bij een verwarmingsmonteur uit Chaam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-chaam

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is primair een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een zeer aantrekkelijke subsidie behaal je een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp koop je al vanaf €6600. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €1900. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. diverse factoren zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €23100Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€13600 – €22600Ook koelende functie
Lucht-lucht€5450 – €6650Lage aanschafprijs
Lucht-water€4100 – €6800Lage installatiekosten, hoog stroomgebruik
Hybride€3000 – €6500Hoge subsidie

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Chaam verbruikt plusminus 1800 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een energie aanbieder als Greenchoice of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing schatten we op €250 tot €395. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €135 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1125m3€702
Buitenlucht2350kWh€484€218
Bodemwarmte1850kWh€344€358
Hybride1550 kWh + 450 M3€519€183

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Chaam?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden meerdere eisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie sluit je aan op jouw huidige CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Alphen-Chaam?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Alphen-Chaam. We hebben het over een een speciale lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.alphen-chaam.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Chaam. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €725 tot wel €1500. Interesse naar de juli 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Chaam (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) vergeven ze ongeveer €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze pakweg €1925.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal ong. €2075.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€275, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimavenetaAWR 0041MS DHW2 XE8 KW€1950,-
NefitEnviLine A/W Split 9.0 TS-S7 KW€2000,-
Carrier61WG04047 KW€6500,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een comfortabel wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Chaam aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier weet je zeker dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren zorgt voor een aangenaam wooncomfort zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de verwarming en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Alphen, Chaam, Galder, Verspreide huizen, Verspreide huizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!