Warmtepomp Wijdemeren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Wijdemeren? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een voordelige en ecologische aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €240,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van verschillende facetten. Op deze pagina ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in Wijdemeren.
warmtepomp-installateur-1231

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Een zeer hoog rendement
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1231
Netnummer035 (+3135)
Gasgebruik M31660 M3
Stroom-verbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Wijdemeren

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Er zijn tal van onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wijdemeren kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert het huis en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Wijdemeren? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van deze pagina check je eenvoudig warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1231).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. In een week krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Op deze website ontdek je toepasbare aanbevelingen aangaande de type warmtepompenen wat strookt met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Wijdemeren heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €170,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.500 en €19.500. We werken op dit moment met vier verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elke merk heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt warmte uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel op gas. Een prima oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.200 en €5.675 bij een verwarmingsmonteur uit Wijdemeren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wijdemeren

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Gelukkig, je realiseert veel lagere gaskosten. Via aantrekkelijk subsidies profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. 0is er vanaf €7400. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2900. De uiteindelijke rekening wordt berekend a.d.h.v. verscheidene facetten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €23800Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€13500 – €22200Koelende functie
Lucht-lucht€3550 – €6950Zeer betaalbaar
Lucht-water€3900 – €6650Kan ook koelen, neemt ruimte buiten in
Hybride€2925 – €5850Ook voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Wijdemeren gebruikt plusminus 1660 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energie aanbieder als Delta of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing komt uit tussen de €225 tot €300. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €140 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1050m3€700
Buitenlucht2800kWh€455€245
Bodemwarmte2050kWh€315€385
Hybride1550 kWh + 425 M3€490€210

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Wijdemeren?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden meerdere zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Wijdemeren?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening bij gemeente Wijdemeren. Het gaat om een unieke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.wijdemeren.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, normaal is er de ISDE-subsidie Wijdemeren. Hoeveel je krijgt hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €575 en lopen op tot wel €3350. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Wijdemeren (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze ong. €1925.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal plusminus €2500.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€125, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Itho DaalderopWPU 65I (545-0460)7 KW€2800,-
Sanden2x GEU-45HP-PM + T750Li0 KW€1100,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-M-E 201.A086 KW€1900,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een optimaal leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Wijdemeren aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Grondige isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren is belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Loosdrecht, Nieuw-Loosdrecht, Breukeleveen, Nederhorst den Berg.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente