Warmtepomp Hilversum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Hilversum? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een efficiënte en ecologische aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €230,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van verscheidene factoren. In het volgende kopje bekijk je verdere details over een warmtepomp kopen in Hilversum.
warmtepomp-installateur-1201

 • Kies voor duurzame warmte
 • Aangenaam leefcomfort
 • Een keuze voor de toekomst
 • Een zeer hoog rendement
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHilversum
Postcode-regio1201
Netnummer035 (+3135)
Gasgebruik M31430 M3
Stroomgebruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energiekosten€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hilversum

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit meerdere producten. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hilversum kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Hilversum? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van onze website tref jij snel en eenvoudig leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1201).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp benut de energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de mate van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je handige gegevens inzake alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Hilversum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €305,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.600 en €13.500. We onderscheiden grofweg vier verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat wordt gekenmerkt door pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de warmte uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw huidige gasketel. Een relatief goedkope manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.425 en €5.775 bij een verwarmingsmonteur uit Hilversum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hilversum

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Gelukkig, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. de huidige subsidies realiseer je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €5500. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2100. De totaalprijs wordt vastgesteld door diverse factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €23600Veel besparen, erg duur
Water-water€14400 – €20400Ook koelende functie
Lucht-lucht€4750 – €6575Werkt ook als een airco
Lucht-water€5250 – €6025Weinig onderhoud, buitenunit maakt geluid
Hybride€2075 – €6150Simpele oplossing voor thuis

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Hilversum gebruikt grofweg 1430 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een maatschappij als Essent of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing varieert van €235 tot €345. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €185 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€680
Buitenlucht2425kWh€469€211
Bodemwarmte1800kWh€333€347
Hybride1400 kWh + 425 M3€503€177

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als lucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Hilversum?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn een paar randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Hilversum?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de erkende groene lening in de regio Hilversum. Het betreft een kortlopende lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.hilversum.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Hilversum. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €850 tot maar liefst €1650. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Hilversum (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) ontvang je circa €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je plusminus €1650.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf ong. €2075.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€225, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
InventumEcolution Combi502 KW€1500,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW100VNX-A met HSB100 met PT3008 KW€2100,-
ViessmannVitocal 222-S AWB-M-E-AC 221.C086 KW€1900,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een aangenaam leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Hilversum aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Daarmee mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie leidt tot een comfortabel leefklimaat zonder energieverspilling. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Centrum, Noordwest, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Hilversumse Meent, Landelijk gebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!