Warmtepomp Nederhorst den Berg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Nederhorst den Berg? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie benut de energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en ecologische wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en de besparing loopt op tot €300,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario krijg je een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met een aantal zaken. Hierna ontdek jij praktische info over een warmtepomp kopen in Nederhorst den Berg.
warmtepomp-installateur-1394

 • Een verantwoorde warme woning
 • Beschikt over koelende functie
 • Een keuze voor de toekomst
 • Weinig onderhoud
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcodegebied1394
Netnummer0294 (+31294)
Gas-verbruik M31660 M3
Stroomgebruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Nederhorst den Berg

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit velerlei producten. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nederhorst den Berg kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Nederhorst den Berg? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Via onze tool bekijk je direct (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1394).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. In 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp onttrekt energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de manier van isoleren. In de volgende paragraaf bekijk je samengestelde toelichtingen die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Nederhorst den Berg kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €295,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.400 en €17.500. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.625 en €5.575 bij een verwarmingsmonteur uit Nederhorst den Berg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nederhorst-den-berg

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot veel minder stookkosten. Door middel van een flinke subsidie heb jij een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €8000. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2300. De eindfactuur wordt bepaald aan de hand van diverse onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €25200Geen geluid, erg duur
Water-water€17500 – €22500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4000 – €6325Relatief lage investering
Lucht-water€4200 – €6750Weinig onderhoud, buitenunit in zicht
Hybride€2125 – €6700Snel en goedkoop

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Nederhorst den Berg gebruikt circa 1660 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energiemaatschappij als Essent of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing schommelt tussen €255 tot €365. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €155 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1025m3€674
Buitenlucht2325kWh€438€236
Bodemwarmte1800kWh€303€371
Hybride1525 kWh + 475 M3€472€202

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Nederhorst den Berg?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden enkele van deze mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Wijdemeren?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Wijdemeren. Kort gezegd een tijdelijke lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.wijdemeren.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Nederhorst den Berg. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met energielabel en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €800 tot doorgaans €2600. Onderzoek doen naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Nederhorst den Berg (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op plusminus €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je circa €1850.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf circa €2000.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
AermecANL102H21 KW€3250,-
IBK / CLINTCWW/K/WP 5117 KW€3500,-
Western AirconditioningCORE 1824 KW€4200,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een comfortabele leefomgeving. Hoe werkt dit? Hierna komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Nederhorst den Berg aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om triple glas en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie betekent een prettige leefomgeving zonder energieverspilling. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van het energiegebruik komt voort uit de CV-installatie en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Loosdrecht, Nieuw-Loosdrecht, Breukeleveen, Nederhorst den Berg.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!