Warmtepomp Amstelveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Amstelveen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van meerdere variabelen. Op onze website tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Amstelveen.
warmtepomp-installateur-1181

 • Een verantwoorde warme woning
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Ruim aanbod in de regio
 • Interessante salderingsregeling
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAmstelveen
Postcode1181
Netnummer020 (+3120)
Gasgebruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energiekosten€142,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Amstelveen

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit flink wat oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Amstelveen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Amstelveen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van onze website vergelijk je in enkele stappen warmtepomp installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1181).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. In 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. In de paragraaf hierna vind je handige details omtrent populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Amstelveen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €265,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.400 en €12.200. We noemen hieronder 4 verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke vorm wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw moderne HR-ketel. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.575 en €4.425 bij een verwarmingsmonteur uit Amstelveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-amstelveen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Gelukkig, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer jij een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €5500. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door velerlei facetten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €27800Veel vermogen, hoge investering
Water-water€17000 – €20400Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4550 – €7375Kan ook als airco werken
Lucht-water€5250 – €6950Ruimte subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2600 – €6850Interessante prijzen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Amstelveen verbruikt ongeveer 1180 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Delta of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €250 tot €335. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €145 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1075m3€659
Buitenlucht2800kWh€435€224
Bodemwarmte1825kWh€303€356
Hybride1325 kWh + 350 M3€468€191

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Amstelveen?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren een paar mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Amstelveen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Amstelveen. Kort gezegd een unieke lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.amstelveen.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Amstelveen. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €875 tot gemiddeld €3800. Informeren naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Amstelveen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) ontvang je zo’n €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze om en nabij €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal plusminus €2225.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€275, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
InterClima-MTAHOCT 0226 KW€2650,-
Mitsubishi Heavy IndustriesESA30E-250 KW€1100,-
ViessmannVitocal 222-S AWBT-E 221.C109 KW€2200,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hieronder komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Amstelveen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan voorkom je dat de warmte binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren is belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Amstelveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!