Warmtepomp Breukeleveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Breukeleveen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en de besparing loopt op tot €280,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met verschillende elementen. In het volgende kopje bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Breukeleveen.
warmtepomp-installateur-3625

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Weinig onderhoud nodig
 • Lagere energierekening

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcodegebied3625
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomgebruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Breukeleveen

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. We hebben te maken met verschillende systemen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Breukeleveen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter onderzoekt het huis en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Breukeleveen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Via onze website lees je in een zeer korte periode verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3625).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. In 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp profiteert van energie uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. In het volgende stukje doorzoek jij praktische toelichtingen over populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Breukeleveen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €170,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €5.500 en €11.100. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elk systeem heeft zijn eigen pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.225 en €7.500 bij een verwarmingsmonteur uit Breukeleveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-breukeleveen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar, het resulteert in flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van een interessante subsidie geniet jij van een interessante terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €7200. Het hybride systeem koop je al vanaf €2300. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door verscheidene onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €27000Veel besparen, prijzig
Water-water€14300 – €22000Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5400 – €6925Kan ook als airco werken
Lucht-water€4800 – €6725Goedkope installatie, veel stroomverbruik
Hybride€2750 – €5150Geschikt voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Breukeleveen verbruikt ongeveer 1660 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een energie aanbieder als Energiedirect of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar fluctueert tussen de €250 tot €370. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €135 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1250m3€708
Buitenlucht2775kWh€467€241
Bodemwarmte2075kWh€326€382
Hybride1550 kWh + 600 M3€503€205

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Breukeleveen?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Wijdemeren?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening in de gemeente Wijdemeren. Het betreft een aantrekkelijke lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.wijdemeren.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Breukeleveen. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €525 tot ongeveer €2850. Informeren naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Breukeleveen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je grofweg €1900.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal circa €2000.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€200, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ARTELSHP14RL24P312 KW€2500,-
MAXA Advantixi-HP 0125 LT20 KW€3300,-
Alpha InnotecSWC 62H37 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een gezonde leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Breukeleveen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Degelijke isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren draait uit op een optimaal klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van de totale energierekening vloeit voort uit de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. Deze elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Loosdrecht, Nieuw-Loosdrecht, Breukeleveen, Nederhorst den Berg.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!