Warmtepomp Ouder-Amstel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Ouder-Amstel? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een zuinige en ecologische manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en je bespaart al snel €225,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In dat geval kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met een aantal verschillende elementen. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Ouder-Amstel.
warmtepomp-installateur-1191

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Comfortabel leefcomfort
 • Diverse erkende installateurs
 • Een zeer hoog rendement
 • Lange levensduur

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode-regio1191
Netnummer020 (+3120)
Gas-verbruik M31280 M3
Stroomgebruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Ouder-Amstel

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. We hebben te maken met meerdere oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ouder-Amstel heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Ouder-Amstel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van onze website vergelijk jij eenvoudig leveranciers en installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1191).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. In 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij toepasbare toelichtingen die gaan over de type warmtepompenen wat strookt met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Ouder-Amstel kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je bespaart al snel €310,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.100 en €17.800. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elk systeem heeft relevante eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel. Een voordelige oplossing om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.075 en €6.300 bij een verwarmingsmonteur uit Ouder-Amstel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ouder-amstel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar het mooie is, het betekent veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van een royale subsidie behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €6800. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €1900. De uiteindelijke investering wordt berekend a.d.h.v. meerdere zaken zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €23900Geen buitenunit, erg duur
Water-water€15700 – €23400Kan ook koelen
Lucht-lucht€5400 – €6750Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5300 – €6775Goedkoop, buitenunit maakt geluid
Hybride€2100 – €5000Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Ouder-Amstel verbruikt plusminus 1280 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een maatschappij als Delta of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing vinden we terug tussen de €275 tot €375. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €150 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1225m3€690
Buitenlucht2625kWh€462€228
Bodemwarmte1825kWh€324€366
Hybride1600 kWh + 450 M3€497€193

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als lucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Ouder-Amstel?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende mitsen en maren: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Het systeem werkt slim samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Ouder-Amstel?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van een speciale groene lening in de regio Ouder-Amstel. Kort gezegd een kortlopende lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.ouder-amstel.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Ouder-Amstel. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €650 tot plusminus €2400. Interesse naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ouder-Amstel (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze om en nabij €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze plusminus €1650.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal zo’n €2475.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Itho DaalderopHP-S 957 KW€2000,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC224KXZPE1+ Climate kit KX 28017 KW€3000,-
ViessmannVitocal 222-S AWB-M-E-AC 201.C045 KW€1800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een comfortabele leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Ouder-Amstel aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee voorkom je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren draait uit op een aangename leefomgeving zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente