Warmtepomp s-Graveland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in s-Graveland? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een zuinige en milieuvriendelijke aanpak om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €210,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? In dit scenario kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door allerlei facetten. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in s-Graveland.
warmtepomp-installateur-1243

 • Volledig van het gas af
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode-regio1243
Netnummer035 (+3135)
Gasgebruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in s-Graveland

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit verschillende systemen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in s-Graveland kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter inspecteert het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in s-Graveland? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met onze website tref jij bruikbare warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1243).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem haalt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Op deze pagina tref jij omvangrijke info inzake de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in s-Graveland heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en water water leveren met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en de besparing loopt op tot €340,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.400 en €22.400. We gaan verder in op vier verschillende soorten installaties. Het onderscheid is de bron van energie. Elke installatie heeft zijn eigen kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een goede oplossing om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.425 en €6.700 bij een verwarmingsmonteur uit s-Graveland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-s-graveland

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een forse investering. Maar, het draait uit op een fors lagere energierekening. Geholpen door ISDE subsidie realiseer jij een korte terugverdientijd. 0is er vanaf €6200. Een hybride systeem koop je al vanaf €3200. De uiteindelijke rekening komt tot stand door verschillende randvoorwaarden als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €27000Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€16300 – €23500Koelende functie
Lucht-lucht€5150 – €6125Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4700 – €6125Goedkope installatie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2050 – €5000Interessante prijzen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in s-Graveland verbruikt om en nabij 1660 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing schommelt tussen €265 tot €385. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €140 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1000m3€670
Buitenlucht2525kWh€449€221
Bodemwarmte2100kWh€315€355
Hybride1325 kWh + 600 M3€482€188

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in s-Graveland?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze vereisten: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Wijdemeren?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario is er een optie voor een speciale groene lening van je gemeente Wijdemeren. Het gaat om een speciale lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.wijdemeren.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie s-Graveland. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €750 tot gemiddeld €3100. Benieuwd naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming s-Graveland (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) vergoeden ze pakweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je circa €1650.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij plusminus €2025.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AermecANL050H10 KW€2150,-
IBK / CLINTCWW/K/WP 219 KW€2650,-
Western AirconditioningCORE 912 KW€3000,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice s-Graveland aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Vaak gaat het om bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Als de woning geïsoleerd is, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren draait uit op een comfortabel leefklimaat zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken komt voort uit onze verwarming en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Loosdrecht, Nieuw-Loosdrecht, Breukeleveen, Nederhorst den Berg.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!