Warmtepomp Ankeveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Ankeveen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een efficiënte en duurzame manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €305,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen allerlei variabelen. Op ons warmtepomp-portaal vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Ankeveen.
warmtepomp-installateur-1244

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Beschikt over koelende functie
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Veilige en regelbare warmte
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode-regio1244
Netnummer035 (+3135)
Gas-verbruik M31660 M3
Stroomgebruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Ankeveen

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Je hebt keuze uit verschillende producten. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ankeveen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Ankeveen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via onze website vind jij zonder problemen verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1244).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals type huis, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp neemt energie uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Op deze website bekijk jij uitgebreide gegevens ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Ankeveen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €260,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.100 en €13.800. We differentiëren vier verschillende type systemen. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier wordt gekenmerkt door eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw bestaande HR-ketel op gas. Een goede manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.825 en €6.700 bij een verwarmingsmonteur uit Ankeveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ankeveen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar het mooie is, je realiseert flink lagere energiekosten. Geholpen door een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €5500. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door allerlei facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €26100Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€15200 – €22600Beste rendement
Lucht-lucht€5200 – €6350Eenvoudige installatie
Lucht-water€3550 – €6625Totaaloplossing, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2050 – €6150Snelle terugverdientijd

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Ankeveen verbruikt ongeveer 1660 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Greenchoice of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €245 tot €300. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €160 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€671
Buitenlucht2625kWh€456€215
Bodemwarmte1700kWh€322€349
Hybride1600 kWh + 450 M3€490€181

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Ankeveen?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een paar mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp werkt feitelijk samen met jouw normale CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Wijdemeren?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Wijdemeren. Het is een unieke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.wijdemeren.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Ankeveen. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het type en het vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €550 tot gemiddeld €3650. Informeren naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ankeveen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op plusminus €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je ong. €1575.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij zo’n €2275.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
AermecANL070H13 KW€2450,-
IBK / CLINTCWW/K/WP 2510 KW€2800,-
Western AirconditioningCORE 1014 KW€3200,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Ankeveen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zodoende weet je zeker dat de warmte in huis verloren gaat. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren betekent een aangenaam wooncomfort zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van ons energieverbruik heeft te maken met de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van stroom. De benodigde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Loosdrecht, Nieuw-Loosdrecht, Breukeleveen, Nederhorst den Berg.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!