Warmtepomp Loosdrecht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Loosdrecht? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een zuinige en milieuvriendelijke manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en je bespaart al snel €295,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan allerlei randvoorwaarden. Op deze pagina vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Loosdrecht.
warmtepomp-installateur-1231

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante salderingsregeling
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1231
Netnummer035 (+3135)
Gas-verbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Loosdrecht

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit tientallen installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Loosdrecht kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Loosdrecht? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Gebruikmakend van onze tool vergelijk je bruikbare de beste installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1231).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als type woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina bekijk je toepasbare info aangaande de diverse warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Loosdrecht heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €250,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €7.000 en €14.700. We werken op dit moment met vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elke merk heeft relevante plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van warmte van het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.275 en €4.450 bij een verwarmingsmonteur uit Loosdrecht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-loosdrecht

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Maar, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €7000. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3200. De uiteindelijke investering wordt getekend door meerdere zaken als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €27500Passief koelen, dure installatie
Water-water€16900 – €23100Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3550 – €6675Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4200 – €6150goede performance, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2300 – €5250Voor praktische elke woning

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Loosdrecht verbruikt pakweg 1660 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing schatten we op €225 tot €375. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €130 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1200m3€668
Buitenlucht2675kWh€434€234
Bodemwarmte1775kWh€301€367
Hybride1525 kWh + 450 M3€468€200

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Loosdrecht?

Niet alle woningen zijn even interessant. Er gelden enkele voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Wijdemeren?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval kan je kiezen voor de interessante groene lening via jouw gemeente Wijdemeren. Het is een kortlopende lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.wijdemeren.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Loosdrecht. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €500 tot plusminus €3850. Interesse naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Loosdrecht (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze ongeveer €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op zo’n €1725.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf grofweg €2250.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€150, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
AermecANL030H6 KW€1750,-
IBK / CLINTCWW/K/WP 157 KW€2800,-
Western AirconditioningCORE 18M22 KW€4000,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een prettige leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Loosdrecht aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren zorgt voor een optimaal wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door verwarmen en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Loosdrecht, Nieuw-Loosdrecht, Breukeleveen, Nederhorst den Berg.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!