Warmtepomp Hank

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Hank? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een economische en milieuvriendelijke aanpak om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €250,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door verschillende zaken. Op deze pagina check je praktische info over een warmtepomp kopen in Hank.
warmtepomp-installateur-4273

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Kan ook werken als airco
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode-regio4273
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31480 M3
Stroom-gebruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Hank

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan verscheidene versies. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hank kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Hank? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door onze website doorzoek jij vandaag nog erkende installateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4273).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn categorie woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Na uiterlijk een week volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij benut de energie uit lucht, bodem of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Op deze website check je samengestelde info ten aanzien van populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Hank heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 50% en je profiteert van een besparing tot wel €340,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.600 en €17.700. We differentiëren vier verschillende type modellen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elk type installatie heeft relevante kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt warmte uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.125 en €7.500 bij een verwarmingsmonteur uit Hank (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hank

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Maar, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. D.m.v. een zeer aantrekkelijke subsidie profiteer jij van een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €7500. Een hybride variant is er vanaf €2100. De totaalprijs wordt gecalculeerd door allerlei aspecten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €28000Hoge besparing, relatief duur
Water-water€16800 – €23600Koelende functie
Lucht-lucht€5200 – €7200Werkt ook als een airco
Lucht-water€5400 – €6250Ruimte subsidie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2375 – €5700Interessante prijzen

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Hank consumeert plusminus 1480 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing fluctueert tussen de €210 tot €305. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €190 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1050m3€737
Buitenlucht2575kWh€516€221
Bodemwarmte1975kWh€369€369
Hybride1500 kWh + 450 M3€553€184

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als lucht of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Hank?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen meerdere vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Werkendam?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval is er een optie voor de interessante groene lening via de gemeente Werkendam. Het gaat om een kortlopende lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.werkendam.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Hank. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met model en vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €750 tot ongeveer €2150. Informeren naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Hank (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) heb je recht op ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op om en nabij €1575.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij grofweg €2500.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€200, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
Carrier30RQ040DX26 KW€3750,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW112 YHA + EHST20C-VM2C12 KW€2500,-
ATAGENERGION M COMPACT 1111 KW€2400,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een aangenaam leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Hank aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie zorgt voor een prettig binnenklimaat zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Werkendam, Sleeuwijk, Nieuwendijk, Hank, Dussen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!