Warmtepomp Dussen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Dussen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een economische en milieuvriendelijke methode om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je bespaart al snel €255,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van allerlei elementen. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Dussen.
warmtepomp-installateur-4271

 • Minder vervuiling
 • In de zomer een koelende functie
 • Ruim aanbod in de regio
 • Interessante salderingsregeling
 • Snel terugverdiend

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode-regio4271
Netnummer0416 (+31416)
Gas-gebruik M31480 M3
Stroom-verbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Dussen

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit verschillende producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dussen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Dussen? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door middel van deze website vergelijk je veelzijdige (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4271).
 2. Specificeer de woning. Zoals type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. In een week volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem haalt warmte uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de manier van isoleren. Bijgaand doorzoek je toepasbare aanbevelingen m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Dussen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart al snel €335,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.300 en €16.600. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elk systeem wordt gekenmerkt door pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.450 en €4.900 bij een verwarmingsmonteur uit Dussen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dussen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van actuele subsidies haal je een snelle terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €7500. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €3100. Het prijskaartje wordt vastgesteld door velerlei zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €25800Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€15000 – €24200Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4800 – €7025Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4600 – €7075Totaaloplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2875 – €5400Zeer betaalbaar

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Dussen verbruikt plusminus 1480 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een leverancier als Energiedirect of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing vinden we terug tussen de €240 tot €315. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €195 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1050m3€736
Buitenlucht2575kWh€508€228
Bodemwarmte1625kWh€361€375
Hybride1350 kWh + 575 M3€545€191

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Dussen?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem sluit je aan op jouw huidige HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Werkendam?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Werkendam. Het betreft een tijdelijke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.werkendam.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Dussen. De omvang van de subsidie hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €825 tot wel €1750. Nieuwsgierig naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Dussen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze grofweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je om en nabij €1575.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal plusminus €2175.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€300, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Carrier30RQ033DX21 KW€3250,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW80 VHA + EHST20C-VM2C9 KW€2200,-
ATAGENERGION M COMPACT 99 KW€2200,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een prettig klimaat in huis. Hoe werkt dit? Bijgaand kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Dussen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hierdoor vermijd je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren leidt tot een comfortabele leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Werkendam, Sleeuwijk, Nieuwendijk, Hank, Dussen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!