Warmtepomp Sleeuwijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Sleeuwijk? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €295,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verschillende factoren. Op deze pagina lees je meer info over een warmtepomp kopen in Sleeuwijk.
warmtepomp-installateur-4254

 • Vermindering Milieu-impact
 • Kan ook werken als airco
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Veilige en regelbare warmte
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode-regio4254
Netnummer0183 (+31183)
Gasgebruik M31480 M3
Stroomgebruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Sleeuwijk

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn velerlei versies. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sleeuwijk kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter inspecteert de woonruimte en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Sleeuwijk? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker lees je vandaag nog erkende installateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4254).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij benut de energie uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje lees jij accurate raadgeving over beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Sleeuwijk heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €285,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.400 en €11.700. We spreken over 4 verschillende type producten. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk type installatie heeft zijn eigen gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw reguliere CV-ketel. Een betaalbare oplossing om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.350 en €6.075 bij een verwarmingsmonteur uit Sleeuwijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sleeuwijk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar het mooie is, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Middels een flinke subsidie geniet je van een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €6400. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €2900. De eindfactuur wordt mede bepaald door specifieke onderwerpen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €28000Geen geluid, relatief duur
Water-water€13500 – €22800Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4000 – €6375Verwarmen en koelen
Lucht-water€5450 – €6125Weinig onderhoud, geplaatst met buitenunit
Hybride€2800 – €6050Snel te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Sleeuwijk verbruikt plusminus 1480 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Delta of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing schatten we op €250 tot €400. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €165 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1050m3€727
Buitenlucht2650kWh€480€247
Bodemwarmte1925kWh€334€393
Hybride1525 kWh + 450 M3€516€211

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Sleeuwijk?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Werkendam?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Werkendam. Het is een speciaal soort lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.werkendam.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Sleeuwijk. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €825 tot plusminus €2550. Benieuwd naar de maximale subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Sleeuwijk (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je circa €1550.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij pakweg €2400.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€100, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Carrier30AWH006XD4 KW€1700,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW112 YHA + ERST20C-VM2C12 KW€2500,-
AT-TECAWP2-6W9 KW€2800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een prettig leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Sleeuwijk aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte de woning ontglipt. Grondige isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren zorgt voor een aangenaam binnenklimaat zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken heeft te maken met de verwarming en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Werkendam, Sleeuwijk, Nieuwendijk, Hank, Dussen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!