Warmtepomp Nieuwendijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Nieuwendijk? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en de besparing loopt op tot €300,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van verschillende aspecten. Hierna check je meer info over een warmtepomp kopen in Nieuwendijk.
warmtepomp-installateur-4255

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Los van de energieleverancier
 • Eenvoudig te programmeren
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode4255
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31480 M3
Stroom-verbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Nieuwendijk

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit diverse oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwendijk kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter inspecteert de woning en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Nieuwendijk? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van deze pagina bekijk je eenvoudig leveranciers en installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4255).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. In een week ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat profiteert van energie uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij waardevolle info ten aanzien van actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Nieuwendijk heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en de potentiële besparing ligt op €265,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.800 en €20.700. We werken op dit moment met 4 verschillende type modellen. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt warmte uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw reguliere CV-ketel op gas. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.600 en €4.925 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwendijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwendijk

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Gelukkig, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Dankzij een royale subsidie realiseer je een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €5500. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3200. De uiteindelijke investering wordt bepaald aan de hand van allerlei randvoorwaarden zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €28000Veel besparen, erg duur
Water-water€14700 – €20800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5400 – €7150Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5400 – €6050Kan ook koelen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2700 – €5400Goede tussenoplossing

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Nieuwendijk verbruikt plusminus 1480 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Engie of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar ligt tussen de €230 tot €395. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €125 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1000m3€728
Buitenlucht2775kWh€488€240
Bodemwarmte1875kWh€342€386
Hybride1575 kWh + 550 M3€524€204

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nieuwendijk?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Werkendam?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de erkende groene lening in de gemeente Werkendam. Het betreft een speciale lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.werkendam.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Nieuwendijk. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €625 tot ongeveer €3300. Informeren naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nieuwendijk (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op zo’n €1700.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf circa €2175.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€125, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Carrier30AWH008XD4 KW€1550,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW140 YHA + ERST20C-VM2C15 KW€2800,-
AT-TECAWP4-12W12 KW€3000,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Nieuwendijk aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren draait uit op een optimaal klimaat in huis zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel stroom. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Werkendam, Sleeuwijk, Nieuwendijk, Hank, Dussen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!