Warmtepomp Valkenburg aan de Geul

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Valkenburg aan de Geul? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en duurzame benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing loopt op tot €270,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan profiteer je van een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van allerlei zaken. Op onze website lees je meer info over een warmtepomp kopen in Valkenburg aan de Geul.
warmtepomp-installateur-6342

 • Geen fossiele brandstoffen
 • In de zomer een koelende functie
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcodegebied6342
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31600 M3
Stroom-gebruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Valkenburg aan de Geul

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er bestaan tal van versies. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Valkenburg aan de Geul kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter bestudeert de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Valkenburg aan de Geul? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. onze vergelijker ontdek jij in korte tijd verwarmingsinstallateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6342).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals categorie woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij benut de energie uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna lees je omvangrijke adviezen over populaire warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Valkenburg aan de Geul kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en de besparing loopt op tot €325,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €5.600 en €17.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elk type wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw “ouderwetse” gasketel. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.100 en €6.750 bij een verwarmingsmonteur uit Valkenburg aan de Geul (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-valkenburg-aan-de-geul

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Echter, het leidt tot veel minder stookkosten. Via lucratieve subsidies krijg je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €5500. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3000. De totaalprijs kan men berekenen met allerlei randvoorwaarden zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €23600Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€17300 – €22000Beste rendement
Lucht-lucht€4300 – €6100Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4450 – €6725Goedkoop, hoog energiegebruik
Hybride€2825 – €5850Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Valkenburg aan de Geul gebruikt ong. 1600 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energie aanbieder als Delta of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing ligt tussen de €205 tot €330. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €200 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1200m3€690
Buitenlucht2475kWh€469€221
Bodemwarmte2050kWh€331€359
Hybride1525 kWh + 400 M3€504€186

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Valkenburg aan de Geul?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden meerdere eisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Valkenburg aan de Geul?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval is er de interessante groene lening via de gemeente Valkenburg aan de Geul. Kort gezegd een speciale lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.valkenburg.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, doorgaans is er de ISDE-subsidie Valkenburg aan de Geul. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met model en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €900 tot wel €2550. Interesse naar de juni 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Valkenburg aan de Geul (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) verstrekken ze pakweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze om en nabij €1900.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf grofweg €2250.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€150, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
iDMAERO SLM 3-139 KW€2200,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW112 YHA + ERSC-VM2C12 KW€2500,-
VaillantVWL 35/5 AS 230V + VWL 57/5 IS4 KW€1700,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Valkenburg aan de Geul aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Grondige isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren betekent een optimaal leefklimaat zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de totale energierekening heeft te maken met de verwarming en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel stroom nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Valkenburg, Houthem – Sint Gerlach, Schin op Geul – Oud-Valkenburg, Sibbe – IJzeren, Berg en Terblijt – Vilt, Walem.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente