Warmtepomp Vaals

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Vaals? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een voordelige en milieuvriendelijke manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €235,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan profiteer je van een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van diverse elementen. Op ons warmtepomp-portaal vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Vaals.
warmtepomp-installateur-6291

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Beschikt over koelende functie
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieLimburg
GemeenteVaals
Postcodegebied6291
Netnummer043 (+3143)
Gas-verbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Vaals

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit honderden systemen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vaals heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt jouw huis en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Vaals? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door deze website doorzoek jij vandaag nog erkende installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6291).
 2. Specificeer de woning. Zaken als type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. In 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina ontdek je samengestelde gegevens die gaan over beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Vaals heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm sanitair water met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €305,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.400 en €16.500. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elk systeem heeft relevante plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw huidige CV-ketel op gas. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.275 en €5.350 bij een verwarmingsmonteur uit Vaals (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vaals

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Echter, het resulteert in veel minder stookkosten. Door middel van interessante subsidies geniet je van een korte terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €8000. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2100. Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels velerlei onderdelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €27200Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€15300 – €21700Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4950 – €6325CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3950 – €6575Goedkoop, veel stroomverbruik
Hybride€2225 – €6850Niet volledig van het gas af

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Vaals verbruikt circa 1460 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €240 tot €385. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €180 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1050m3€689
Buitenlucht2500kWh€462€227
Bodemwarmte2050kWh€324€365
Hybride1550 kWh + 500 M3€496€193

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Vaals?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. We hanteren een paar vereisten: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Vaals?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan is er een optie voor een speciale groene lening van je gemeente Vaals. Het is een speciale lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.vaals.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Vaals. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €975 en kunnen oplopen tot €2800. Benieuwd naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Vaals (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze ong. €1850.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ong. €2250.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
iDMiPump A 3-119 KW€2200,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW80 VHA + ERSC-VM2C9 KW€2200,-
VaillantVWL 35/5 AS 230V + VWL 58/5 IS4 KW€1700,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Verderop komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Vaals aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee vermijd je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren draait uit op een comfortabele leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar wel stroom. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Vijlen-Lemiers, Vaals.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente