Warmtepomp Schin op Geul

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Schin op Geul? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en je bespaart al snel €210,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van verscheidene factoren. Op onze website bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Schin op Geul.
warmtepomp-installateur-6305

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Comfortabel leefcomfort
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Relatief weinig onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6305
Netnummer043 (+3143)
Gasgebruik M31600 M3
Stroomgebruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Schin op Geul

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met allerlei versies. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schin op Geul kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Schin op Geul? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Dankzij warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij in korte tijd warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6305).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een dag of 5 krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt als de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Hierna lees jij waardevolle details met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Schin op Geul kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en de potentiële besparing ligt op €350,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €3.400 en €24.500. We gaan verder in op 4 verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elke vorm heeft zijn eigen kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een voordelige oplossing om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld gaat dit vaak over de combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.450 en €5.950 bij een verwarmingsmonteur uit Schin op Geul (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schin-op-geul

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert veel minder stookkosten. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €6700. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2600. De factuur wordt berekend a.d.h.v. meerdere variabelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €26600Hoge besparing, hoge investering
Water-water€17900 – €24400Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4600 – €6900Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5300 – €7350Lage installatiekosten, geleverd met buitenunit
Hybride€2450 – €5200Snel en goedkoop

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Schin op Geul consumeert om en nabij 1600 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €230 tot €325. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €195 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1000m3€721
Buitenlucht2600kWh€483€238
Bodemwarmte1675kWh€339€382
Hybride1425 kWh + 500 M3€519€202

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Schin op Geul?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalmitsen en maren: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Valkenburg aan de Geul?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening via de gemeente Valkenburg aan de Geul. Het gaat om een kortlopende lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.valkenburg.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Schin op Geul. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €625 en lopen op tot wel €3900. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Schin op Geul (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze circa €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je grofweg €1850.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf circa €2375.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Cooper&HunterCH-HP10SINK36 KW€1900,-
RemehaMercuria E 8 kW Monofase6 KW€1900,-
ClivetWSAN-XIN 121 exc16 KW€2750,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een optimaal binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand is er een handig stappenplan van de warmteservice Schin op Geul aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier voorkom je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Valkenburg, Houthem – Sint Gerlach, Schin op Geul – Oud-Valkenburg, Sibbe – IJzeren, Berg en Terblijt – Vilt, Walem.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!