Warmtepomp Berg en Terblijt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Berg en Terblijt? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een economische en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart al snel €350,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal variabelen. Op deze pagina vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Berg en Terblijt.
warmtepomp-installateur-6325

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Combineren met zonnepanelen
 • Hogere woningwaarde
 • Lange levensduur

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode-regio6325
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Berg en Terblijt

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit honderden installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Berg en Terblijt heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Berg en Terblijt? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij waardevolle (verwarmings)installateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6325).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals categorie huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem gebruikt energie uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand vind jij samengestelde gegevens die gaan over de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Berg en Terblijt kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €265,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.000 en €12.100. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft weer individuele eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.625 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Berg en Terblijt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-berg-en-terblijt

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is primair een prijzige installatie. Gelukkig, het resulteert in veel lagere gaskosten. Dankzij een subsidie oplopend tot €2.100 behaal je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €6700. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €3200. De uiteindelijke rekening wordt gebudgetteerd middels verschillende zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €27500Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€16300 – €21100Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3750 – €6375Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4150 – €7300Lage installatiekosten, veel elektriciteit nodig
Hybride€2575 – €6200Hoge subsidie

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Berg en Terblijt gebruikt om en nabij 1600 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier als Greenchoice of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €220 tot €335. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €200 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1175m3€725
Buitenlucht2325kWh€471€254
Bodemwarmte1900kWh€326€399
Hybride1425 kWh + 375 M3€508€218

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Berg en Terblijt?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. De installatie is actief naast jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Valkenburg aan de Geul?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval is er een optie voor de unieke groene lening via de gemeente Valkenburg aan de Geul. Het betreft een kortlopende lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.valkenburg.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, in de meeste gevallen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Berg en Terblijt. De omvang van de subsidie hangt af van het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €525 tot gemiddeld €3900. Benieuwd naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Berg en Terblijt (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) ontvang je ong. €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je ongeveer €1700.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij circa €2275.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Cordivari srlBollyterm® Home 1100 KW€1250,-
RemehaMercuria E 16 kW Driefase9 KW€2200,-
ClivetWSAN-XIN 161 exc27 KW€3850,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een prettig binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Berg en Terblijt aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende voorkom je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren draait uit op een aangenaam binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Valkenburg, Houthem – Sint Gerlach, Schin op Geul – Oud-Valkenburg, Sibbe – IJzeren, Berg en Terblijt – Vilt, Walem.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!