Warmtepomp Walem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Walem? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een economische en ecologische wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €310,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan ontvang je een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van diverse elementen. Op onze website ontdek je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Walem.
warmtepomp-installateur-6342

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Weinig onderhoud nodig
 • Hoog rendement

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode-regio6342
Netnummer043 (+3143)
Gas-gebruik M31600 M3
Stroomgebruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Walem

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit flink wat versies. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Walem biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert het verblijf en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Walem? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels onze website check jij direct de beste installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6342).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Op deze website check je samengestelde gegevens inzake populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Walem kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €3.500 en €16.200. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het onderscheid is de bron van energie. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw moderne HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.825 en €7.225 bij een verwarmingsmonteur uit Walem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-walem

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is primair een forse investering. Dat is niet voor niets, het resulteert in veel minder stookkosten. Met behulp van lucratieve subsidies behaal jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €6700. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €2200. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door allerlei zaken zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €24300Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€16800 – €23500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4600 – €6025Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3500 – €7150Goedkoop, hoog stroomgebruik
Hybride€2575 – €6000Voor praktische elke woning

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Walem verbruikt circa 1600 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Greenchoice of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing komt uit tussen de €275 tot €390. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €130 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€728
Buitenlucht2400kWh€495€233
Bodemwarmte1625kWh€349€379
Hybride1450 kWh + 450 M3€531€197

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Walem?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Valkenburg aan de Geul?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor een speciale groene lening in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Kort gezegd een unieke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.valkenburg.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie Walem. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €925 tot wel €2050. Informeren naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Walem (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze ongeveer €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze ongeveer €1975.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij om en nabij €2125.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€125, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Cordivari srlBollyterm® HP 1 2000 KW€1250,-
RemehaMercuria H 8 kW Monofase6 KW€1900,-
ClivetWSAN-XIN 31 prm4 KW€1550,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een gezonde leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Walem aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende vermijd je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Als goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren mondt uit in een prettig wooncomfort zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van stroom. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Valkenburg, Houthem – Sint Gerlach, Schin op Geul – Oud-Valkenburg, Sibbe – IJzeren, Berg en Terblijt – Vilt, Walem.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!