Warmtepomp Geerdijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Geerdijk? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en ecologische oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en je profiteert van een besparing tot wel €325,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan profiteer je van een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen meerdere randvoorwaarden. In het volgende kopje tref je meer info over een warmtepomp kopen in Geerdijk.
warmtepomp-installateur-7686

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Diverse erkende installateurs
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcodegebied7686
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Geerdijk

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er zijn allerlei oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Geerdijk biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bestudeert de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Geerdijk? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van deze website vergelijk jij moeiteloos installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7686).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Onderstaand ontdek je veelzijdige details over alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Geerdijk heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €275,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €3.400 en €16.200. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elk systeem heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw normale HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.775 en €5.500 bij een verwarmingsmonteur uit Geerdijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-geerdijk

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Maar, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Door middel van de hoge subsidie haal je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €6300. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3100. De factuur wordt gecalculeerd door meerdere zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €26800Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€17400 – €20900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5450 – €7225Relatief lage investering
Lucht-water€3550 – €6250Hoge subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2800 – €5300Ook voor oudere woning

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Geerdijk verbruikt pakweg 1580 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €225 tot €330. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €200 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1000m3€691
Buitenlucht2300kWh€484€207
Bodemwarmte1925kWh€346€346
Hybride1500 kWh + 425 M3€518€173

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Geerdijk?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren enkele randvoorwaarden: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Twenterand?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Twenterand. Het is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.twenterand.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Geerdijk. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €825 tot maar liefst €2900. Interesse naar de oktober 2022 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Geerdijk (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je ong. €1925.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij om en nabij €2275.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DanfossDHP-H Varius Pro+15 KW€3300,-
SPRSUNCGK/C-12 (T)6 KW€1750,-
DaikinERLQ008(**)V + EHSXB08P30(**)6 KW€1900,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Geerdijk aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Gedegen isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren betekent een optimaal binnenklimaat zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Vriezenveen (kern), Vriezenveen (buitengebied), Westerhaar-Vriezenveensewijk, Kloosterhaar, Bruinehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!