Warmtepomp Bruinehaar

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Bruinehaar? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en duurzame aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €230,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door verschillende facetten. Op ons warmtepomp-portaal lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Bruinehaar.
warmtepomp-installateur-7675

 • Minder vervuiling
 • Verwarmen en koelen
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Hogere woningwaarde
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcodegebied7675
Netnummer0546 (+31546)
Gasgebruik M31580 M3
Stroom-gebruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Bruinehaar

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit diverse oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bruinehaar kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert het verblijf en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Bruinehaar? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van onze tool tref je snel en eenvoudig warmtepomp installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7675).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. In het volgende stukje check jij waardevolle info aangaande de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Bruinehaar kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €240,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €5.800 en €11.900. We werken op dit moment met 4 verschillende type installaties. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elke merk heeft weer individuele voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.425 en €7.225 bij een verwarmingsmonteur uit Bruinehaar (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bruinehaar

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Maar het mooie is, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Door middel van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs profiteer je van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €6400. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €2700. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels diverse aspecten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €24500Veel vermogen, relatief duur
Water-water€16600 – €24600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4950 – €7325CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4650 – €6825Hoge subsidie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2425 – €5700Goede tussenoplossing

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Bruinehaar verbruikt plusminus 1580 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Delta of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing ligt tussen de €205 tot €330. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €200 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1175m3€685
Buitenlucht2800kWh€480€206
Bodemwarmte2075kWh€343€343
Hybride1500 kWh + 450 M3€514€171

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Bruinehaar?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. De pomp is actief naast jouw bestaande CV-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Twenterand?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario hebben we de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Twenterand. Het is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.twenterand.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Bruinehaar. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €775 tot wel €1750. Benieuwd naar de huidige subsidie in september 2023 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Bruinehaar (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) krijg je circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze ongeveer €1600.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij ongeveer €2225.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€300, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
DanfossDHP-H Opti 1011 KW€2900,-
SPRSUNCGK/C-09 (HC)5 KW€1650,-
DaikinERLQ016(**)W1 + EHSHB16P50(**)13 KW€2600,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een comfortabel binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop is er een handig stappenplan van de warmteservice Bruinehaar aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo zorg je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren leidt tot een aangenaam leefklimaat zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de CV-installatie en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Vriezenveen (kern), Vriezenveen (buitengebied), Westerhaar-Vriezenveensewijk, Kloosterhaar, Bruinehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!