Warmtepomp Vroomshoop

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Vroomshoop? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een efficiënte en duurzame manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en de potentiële besparing ligt op €330,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan allerlei zaken. Op ons warmtepomp-portaal tref jij verdere details over een warmtepomp kopen in Vroomshoop.
warmtepomp-installateur-7681

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Verkoeling in de zomer
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcodegebied7681
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31580 M3
Stroom-gebruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energiekosten€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Vroomshoop

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn tal van toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vroomshoop kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter inspecteert de woning en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Vroomshoop? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van onze tool tref jij in korte tijd erkende installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7681).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als type en leeftijd woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp gebruikt warmte uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf check jij toepasbare aanbevelingen aangaande de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Vroomshoop kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €180,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €4.400 en €23.900. We onderscheiden grofweg vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elk type heeft weer individuele kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt warmte uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een goede manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.900 en €4.275 bij een verwarmingsmonteur uit Vroomshoop (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vroomshoop

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Echter, het resulteert in veel minder stookkosten. D.m.v. een interessante subsidie profiteer jij van een korte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6600. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3100. De eindfactuur kan men berekenen met allerlei factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €24600Hoge besparing, dure installatie
Water-water€16200 – €20800Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4100 – €7000Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4300 – €7275Weinig onderhoud, geleverd met buitenunit
Hybride€2575 – €5000Snel en goedkoop

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Vroomshoop verbruikt ong. 1580 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energiemaatschappij als Engie of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €255 tot €305. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €190 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€689
Buitenlucht2525kWh€469€220
Bodemwarmte1625kWh€331€358
Hybride1400 kWh + 600 M3€503€186

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Vroomshoop?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp werkt samen met jouw bestaande CV-ketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Twenterand?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening in de regio Twenterand. Kort gezegd een kortlopende lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.twenterand.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Vroomshoop. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €600 tot plusminus €2350. Benieuwd naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Vroomshoop (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze ongeveer €1975.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij pakweg €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€125, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DanfossDHP-H Opti Pro+ 1012 KW€3000,-
SPRSUNCGK/C-12 (L) EVI6 KW€1750,-
DaikinERLQ008(**)V + EHSHB08P30(**)6 KW€1900,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een aangenaam wooncomfort. Hoe werkt dit? In het volgende stukje bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Vroomshoop aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Zo zorg je dat de warmte verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie is belangrijk voor een optimaal leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door verwarmen en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken met stroom. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Vriezenveen (kern), Vriezenveen (buitengebied), Westerhaar-Vriezenveensewijk, Kloosterhaar, Bruinehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!