Warmtepomp Westerhaar-Vriezenveensewijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Westerhaar-Vriezenveensewijk? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het is een zuinige en ecologische manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €275,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dat geval heb je recht op een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen diverse factoren. Op warmtepomprevolutie.nl vind je meer info over een warmtepomp kopen in Westerhaar-Vriezenveensewijk.
warmtepomp-installateur-7676

 • Minder CO-2 belasting
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Weinig onderhoud nodig
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7676
Netnummer0546 (+31546)
Gas-verbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energiekosten€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Westerhaar-Vriezenveensewijk

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Er is keuze uit velerlei oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westerhaar-Vriezenveensewijk kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter bestudeert het verblijf en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Westerhaar-Vriezenveensewijk? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door deze pagina ontdek je bruikbare de beste installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7676).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere soort huis, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Verderop lees jij bruikbare adviezen m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Westerhaar-Vriezenveensewijk heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart al snel €345,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.100 en €11.400. We werken op dit moment met vier verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder heeft weer individuele plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt warmte uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel. Een relatief goedkope manier om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.150 en €5.400 bij een verwarmingsmonteur uit Westerhaar-Vriezenveensewijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westerhaar-vriezenveensewijk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Echter, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. een subsidie oplopend tot €2.100 haal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €6700. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €1900. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met diverse onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €24900Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€16000 – €23900Ook koelende functie
Lucht-lucht€4300 – €7425Lage aanschafprijs
Lucht-water€4500 – €6950Ruimte subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2525 – €6450Ook voor oudere woning

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Westerhaar-Vriezenveensewijk verbruikt ongeveer 1580 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een maatschappij als Engie of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €215 tot €345. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €155 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1075m3€686
Buitenlucht2650kWh€446€240
Bodemwarmte1800kWh€309€377
Hybride1525 kWh + 350 M3€480€206

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Westerhaar-Vriezenveensewijk?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen een paar voorwaarden: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Twenterand?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario kan je kiezen voor de unieke groene lening via jouw gemeente Twenterand. Dit is een kortlopende lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.twenterand.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Westerhaar-Vriezenveensewijk. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €900 tot ongeveer €2150. Onderzoek doen naar de september 2022 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Westerhaar-Vriezenveensewijk (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je zo’n €1575.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij pakweg €2225.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DanfossDHP-H Opti 1213 KW€3100,-
SPRSUNCGK/C-09 (T)5 KW€1650,-
DaikinERLQ016(**)W1 + EHSX16P50(**)13 KW€2600,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een aangenaam klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Westerhaar-Vriezenveensewijk aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan zorg je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Goede isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren zorgt voor een prettig klimaat in huis zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Vriezenveen (kern), Vriezenveen (buitengebied), Westerhaar-Vriezenveensewijk, Kloosterhaar, Bruinehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!