Warmtepomp Vriezenveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Vriezenveen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie benut de energie uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een voordelige en ecologische methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €190,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval heb je recht op een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van een aantal verschillende elementen. Op ons warmtepomp-portaal lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Vriezenveen.
warmtepomp-installateur-7671

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Diverse erkende installateurs
 • Waardevermeerdering huis
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7671
Netnummer0546 (+31546)
Gas-verbruik M31580 M3
Stroom-verbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energiekosten€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Vriezenveen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit flink wat oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vriezenveen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt het huis en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Vriezenveen? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door onze vergelijker ontdek jij in korte tijd warmtepomp installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7671).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type huis, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een dag of 5 volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf doorzoek je actuele gegevens ten aanzien van de type warmtepompenen wat aansluit op jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Vriezenveen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €325,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.000 en €22.300. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk heeft zijn eigen voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw moderne gasketel. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.700 en €7.175 bij een verwarmingsmonteur uit Vriezenveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vriezenveen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is eerst even een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in flink lagere energiekosten. Dankzij een subsidie oplopend tot €2.100 geniet jij van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €5900. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €3000. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door verschillende aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €27900Passief koelen, prijzig
Water-water€16400 – €24400Koelende functie
Lucht-lucht€4400 – €7100CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4450 – €6275Hoge subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2275 – €5100Simpele oplossing voor thuis

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Vriezenveen consumeert ong. 1580 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier als Essent of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar schatten we op €235 tot €365. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €140 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1175m3€684
Buitenlucht2475kWh€472€212
Bodemwarmte1775kWh€335€349
Hybride1350 kWh + 425 M3€506€178

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Vriezenveen?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een paar vereisten: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie is een aanvulling op jouw normale HR-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Twenterand?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Twenterand. We hebben het over een een tijdelijke lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.twenterand.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Vriezenveen. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met het type en het vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €575 en lopen op tot wel €1700. Informeren naar de oktober 2022 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Vriezenveen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op om en nabij €1975.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij zo’n €2500.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
DanfossDHP-H Opti 89 KW€2800,-
SPRSUNCGK/C-095 KW€1650,-
DaikinERLQ016(**)W1 + EHSH16P50(**)13 KW€2600,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een prettige leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Vriezenveen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zodoende weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie is belangrijk voor een prettig klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Vriezenveen (kern), Vriezenveen (buitengebied), Westerhaar-Vriezenveensewijk, Kloosterhaar, Bruinehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!