Warmtepomp De Heen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in De Heen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een voordelige en milieuvriendelijke manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €245,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door meerdere elementen. Op onze website vind je verdere details over een warmtepomp kopen in De Heen.
warmtepomp-installateur-4655

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Kan ook dienen als koeling
 • Ruim aanbod in de regio
 • Interessante salderingsregeling
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4655
Netnummer0167 (+31167)
Gas-gebruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in De Heen

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Het aanbod omslaat meerdere installaties. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Heen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert jouw huis en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in De Heen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door deze website lees jij in enkele stappen de beste installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4655).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals type woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. In circa 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat neemt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de mate van isolatie. In de volgende paragraaf doorzoek jij accurate informatie inzake de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in De Heen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €215,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.200 en €18.600. Er bestaan in Nederland vier verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk wordt gekenmerkt door plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.475 en €5.425 bij een verwarmingsmonteur uit De Heen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-heen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het betekent een significant lagere energierekening. D.m.v. een interessante subsidie haal je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €6100. Een hybride variant kan je laten installeren voor €2600. De uiteindelijke rekening hangt af van meerdere randvoorwaarden als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €24200Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€17500 – €21900Koelende functie
Lucht-lucht€5100 – €6575Eenvoudige installatie
Lucht-water€4300 – €6000Hoge subsidie, veel stroom benodigd
Hybride€2475 – €6900Hoge subsidie

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in De Heen gebruikt pakweg 1440 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een energiemaatschappij als Eneco of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €245 tot €310. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €160 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1200m3€654
Buitenlucht2375kWh€451€203
Bodemwarmte1600kWh€320€334
Hybride1425 kWh + 350 M3€484€170

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in De Heen?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. De installatie werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Steenbergen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Steenbergen. We hebben het over een een speciale lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.steenbergen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie De Heen. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €650 tot gemiddeld €1600. Informeren naar de mei 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming De Heen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op plusminus €1900.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij ongeveer €2425.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
CIATDYNACIAT LG 080A32 KW€5000,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC280KXZRE1+Climate kit KX28020 KW€3300,-
Carrier61AF-014X910 KW€2150,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een aangename leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje is er een actueel stappenplan van de warmteservice De Heen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren draait uit op een gezonde leefomgeving zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De gevraagde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Steenbergen, Kruisland, De Heen, Dinteloord, Nieuw-Vossemeer.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!