Warmtepomp Nieuw-Vossemeer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Nieuw-Vossemeer? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een economische en duurzame methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €195,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende variabelen. Op deze pagina ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Nieuw-Vossemeer.
warmtepomp-installateur-4681

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Ook in staat woning te koelen
 • Klaar voor de toekomst
 • Waardevermeerdering huis
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode-regio4681
Netnummer0167 (+31167)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomgebruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Nieuw-Vossemeer

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van systemen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuw-Vossemeer heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter onderzoekt de woning en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Nieuw-Vossemeer? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. onze vergelijker ontdek je binnen enkele minuten de beste installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4681).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp profiteert van energie uit lucht, bodem of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Onderstaand vind je praktische informatie met betrekking tot populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Nieuw-Vossemeer kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en je bespaart al snel €180,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.000 en €24.700. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elke vorm heeft weer individuele gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw normale CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.575 en €5.650 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuw-Vossemeer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuw-vossemeer

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het draait uit op veel lagere gaskosten. Middels lucratieve subsidies realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is er vanaf €7900. Een hybride variant koop je al vanaf €3400. De uiteindelijke investering wordt mede bepaald door diverse factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €23800Veel besparen, prijzig
Water-water€15100 – €22300Koelende functie
Lucht-lucht€4750 – €6275Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4200 – €7125Aansluitbaar op CV, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€3000 – €5150Voor veel woningen interessant

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Nieuw-Vossemeer verbruikt plusminus 1440 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energieleverancier als Eneco of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing ligt tussen de €220 tot €375. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €125 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1050m3€659
Buitenlucht2700kWh€448€211
Bodemwarmte1925kWh€316€343
Hybride1475 kWh + 475 M3€481€178

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Nieuw-Vossemeer?

Niet alle type woningen zijn even interessant. We onderscheiden een aantaleisen: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem is een aanvulling op jouw normale CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Steenbergen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening bij de gemeenten Steenbergen. Het is een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.steenbergen.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Nieuw-Vossemeer. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies variëren van €825 en kunnen oplopen tot €2350. Interesse naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nieuw-Vossemeer (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je pakweg €1850.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2225.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
CIATDYNACIAT LG 150A59 KW€7700,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC400KXZE1+ 2X Climate kit KX28037 KW€5000,-
Carrier61AF-03017 KW€2700,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Nieuw-Vossemeer aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee vermijd je dat warme lucht de woning ontglipt. Gedegen isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren zorgt voor een aangenaam leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Steenbergen, Kruisland, De Heen, Dinteloord, Nieuw-Vossemeer.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!