Warmtepomp Dinteloord

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Dinteloord? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €170,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door diverse factoren. Verderop ontdek je meer info over een warmtepomp kopen in Dinteloord.
warmtepomp-installateur-4671

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Kan het huis ook koelen
 • Diverse erkende installateurs
 • Weinig onderhoud
 • Hoog rendement

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4671
Netnummer0167 (+31167)
Gas-gebruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Dinteloord

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dinteloord kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter bestudeert de woonruimte en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Dinteloord? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van onze website check jij zonder problemen (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4671).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp onttrekt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de volgende paragraaf lees jij samengestelde raadgeving over populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Dinteloord kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.500 en €20.700. We noemen hieronder 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elke pomp heeft relevante plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.325 en €5.025 bij een verwarmingsmonteur uit Dinteloord (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dinteloord

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst een forse investering. Gelukkig, het mondt uit in veel minder stookkosten. Door middel van lucratieve subsidies realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6800. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €3100. De factuur wordt gecalculeerd door verscheidene aspecten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €26700Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€16500 – €20900Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5450 – €6400Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4350 – €6550Ruimte subsidie, buitenunit in zicht
Hybride€2325 – €6950Voor veel woningen interessant

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Dinteloord verbruikt ongeveer 1440 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een leverancier van energie als Greenchoice of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing varieert van €245 tot €340. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €155 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1050m3€657
Buitenlucht2575kWh€434€223
Bodemwarmte2025kWh€302€355
Hybride1325 kWh + 525 M3€466€191

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Dinteloord?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalrandvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat sluit je aan op jouw normale CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Steenbergen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan hebben we de interessante groene lening bij gemeente Steenbergen. Het is een speciaal soort lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.steenbergen.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Dinteloord. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van het type en het vermogen van het product. De subsidies variëren van €525 tot wel €1750. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Dinteloord (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) krijg je circa €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze plusminus €1875.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf circa €2425.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€200, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
CIATDYNACIAT LG 120A47 KW€6500,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC335KXZRE1+Climate kit KX28026 KW€3900,-
Carrier61AF-019P913 KW€2450,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Dinteloord aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren zorgt voor een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel stroom nodig. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Steenbergen, Kruisland, De Heen, Dinteloord, Nieuw-Vossemeer.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!