Warmtepomp Kruisland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Kruisland? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een economische en milieuvriendelijke manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €260,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door diverse randvoorwaarden. Verderop ontdek je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Kruisland.
warmtepomp-installateur-4756

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Weinig onderhoud nodig
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4756
Netnummer0167 (+31167)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomgebruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Kruisland

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. We hebben te maken met diverse oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kruisland kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Kruisland? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels warmtepomprevolutie.nl lees jij moeiteloos warmtepomp installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4756).
 2. Omschrijf de woning. Zoals categorie huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. In een week krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Op deze pagina tref je omvangrijke raadgeving met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Kruisland kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €240,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.800 en €16.400. We werken op dit moment met vier verschillende type modellen. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elke installatie heeft weer individuele voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.575 en €4.075 bij een verwarmingsmonteur uit Kruisland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kruisland

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies geniet jij van een goede terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €6400. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2900. De factuur is afhankelijk van diverse factoren als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €27200Geen geluid, hoge investering
Water-water€13500 – €23200Ook koelende functie
Lucht-lucht€3600 – €7100Eenvoudige installatie
Lucht-water€4450 – €7400Lage installatiekosten, veel stroom benodigd
Hybride€2100 – €6700Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Kruisland gebruikt circa 1440 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Essent of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing schatten we op €235 tot €335. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €170 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€680
Buitenlucht2800kWh€442€238
Bodemwarmte1700kWh€306€374
Hybride1300 kWh + 425 M3€476€204

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Kruisland?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem werkt slim samen met jouw normale HR-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Steenbergen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de interessante groene lening bij gemeente Steenbergen. Het is een speciale lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.steenbergen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Kruisland. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €850 tot doorgaans €2050. Informeren naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Kruisland (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je ongeveer €1825.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij circa €2175.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
Clausiusclassic H 1-1010 KW€2800,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC125VSX + Climate kit PAC18 kW14 KW€2700,-
Carrier30RQSY060B39 KW€5050,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Kruisland aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zodoende verhinder je dat de warmte in de woning verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie betekent een comfortabel klimaat in huis zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van de totale energierekening vloeit voort uit de centrale verwarming en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De benodigde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Steenbergen, Kruisland, De Heen, Dinteloord, Nieuw-Vossemeer.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!