Warmtepomp Musselkanaal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Musselkanaal? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en milieuvriendelijke wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de besparing loopt op tot €260,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen verschillende elementen. Verderop bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Musselkanaal.
warmtepomp-installateur-9581

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcodegebied9581
Netnummer0599 (+31599)
Gas-verbruik M31640 M3
Stroom-verbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Musselkanaal

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er bestaan verschillende versies. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Musselkanaal heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Musselkanaal? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van onze tool tref jij in een zeer korte periode erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9581).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp benut de energie uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Op deze pagina lees je praktische raadgeving over actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Musselkanaal heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €300,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.600 en €16.800. We werken op dit moment met vier verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.075 en €5.450 bij een verwarmingsmonteur uit Musselkanaal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-musselkanaal

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (januari 2023), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Echter, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van lucratieve subsidies profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €5900. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2000. De totaalprijs hangt af van velerlei variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €27900Geen geluid, erg duur
Water-water€14700 – €21800Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4950 – €7350Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4200 – €6925Krachtige oplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2750 – €6500Combinatiesysteem

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Musselkanaal verbruikt plusminus 1640 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Delta of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €260 tot €310. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €180 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1200m3€726
Buitenlucht2750kWh€494€232
Bodemwarmte1750kWh€348€378
Hybride1325 kWh + 400 M3€530€196

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Musselkanaal?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw normale gasketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Stadskanaal?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan hebben we de duurzame groene lening bij gemeente Stadskanaal. Het is een kortlopende lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.stadskanaal.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Musselkanaal. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door model en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €950 tot gemiddeld €3550. Informeren naar de januari 2023 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Musselkanaal (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze plusminus €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze om en nabij €1650.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2225.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€275, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
HautecHCS-PN-75 (88SF0751SCPN3)21 KW€3900,-
WaterkotteEco Touch DS 5027.5 Ai RC (W/W)24 KW€4200,-
GNCStart 260 R0 KW€1250,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een prettig wooncomfort. Hoe werkt dit? Hierna is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Musselkanaal aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Daarmee mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren betekent een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening heeft te maken met de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde, Mussel, Alteveer.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!