Warmtepomp Vledderveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Vledderveen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een zuinige en duurzame manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €335,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van verschillende variabelen. In het volgende kopje vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Vledderveen.
warmtepomp-installateur-9585

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode-regio9585
Netnummer0521 (+31521)
Gasgebruik M31640 M3
Stroomgebruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Vledderveen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. We hebben te maken met velerlei systemen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vledderveen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter onderzoekt jouw woning en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Vledderveen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker tref jij bruikbare erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9585).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere categorie woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie haalt warmte uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop check jij handige gegevens omtrent populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Vledderveen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €225,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.300 en €11.500. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elk type installatie heeft zijn eigen voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.525 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Vledderveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vledderveen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in december 2023?

Een warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, je realiseert veel lagere gaskosten. D.m.v. de huidige subsidies heb je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €7600. Een hybride variant koop je al vanaf €2900. De uiteindelijke investering wordt getekend door specifieke randvoorwaarden als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €26600Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€13300 – €21600Beste rendement
Lucht-lucht€4600 – €6825Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3500 – €6300Aansluitbaar op CV, veel stroomverbruik
Hybride€2850 – €6000Goed voor EPC waarde

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Vledderveen verbruikt circa 1640 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energiemaatschappij als Essent of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing fluctueert tussen de €205 tot €390. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, rond de €175 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€728
Buitenlucht2450kWh€510€218
Bodemwarmte1625kWh€364€364
Hybride1500 kWh + 550 M3€546€182

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Vledderveen?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden meerdere voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. De pomp werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Stadskanaal?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Stadskanaal. We hebben het over een een interessante lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.stadskanaal.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, dikwijls is er de ISDE-subsidie Vledderveen. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies beginnen bij circa €575 tot maar liefst €2150. Nieuwsgierig naar de subsidie in december 2023 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Vledderveen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op plusminus €1675.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal circa €2050.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€250, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HautecHCS-PN-56/2T (88ST1122SCPN3)29 KW€4700,-
WaterkotteEco Touch DS 5034.5T (W/W)31 KW€4900,-
GNCGreen 2500 KW€1100,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een aangenaam wooncomfort. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Vledderveen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren leidt tot een comfortabele leefomgeving zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De benodigde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde, Mussel, Alteveer.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!