Warmtepomp Mussel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Mussel? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een zuinige en verantwoorde oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €215,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van verschillende variabelen. Hierna bekijk je meer info over een warmtepomp kopen in Mussel.
warmtepomp-installateur-9584

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Aangenaam leefcomfort
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9584
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Mussel

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn flink wat installaties. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Mussel kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter onderzoekt jouw woning en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Mussel? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels deze website bekijk je in korte tijd de beste installateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9584).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. Verderop ontdek je waardevolle raadgeving over beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Mussel kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €190,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €5.000 en €14.900. We noemen hieronder vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke vorm wordt gekenmerkt door pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut energie uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.375 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Mussel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-mussel

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Een warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Echter, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van interessante subsidies profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €5900. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €3000. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. allerlei factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €25400Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€15000 – €23700Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5350 – €6100Lage aanschafprijs
Lucht-water€4300 – €6575Gemakkelijk plaatsen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2675 – €6450Niet volledig van het gas af

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Mussel verbruikt ong. 1640 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing komt uit tussen de €275 tot €360. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €160 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1025m3€727
Buitenlucht2525kWh€502€225
Bodemwarmte1625kWh€356€371
Hybride1525 kWh + 475 M3€538€189

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Mussel?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden meerdere vereisten: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Stadskanaal?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Stadskanaal. We hebben het over een een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.stadskanaal.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Mussel. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van energielabel en vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €500 tot plusminus €1500. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in februari 2023 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Mussel (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op ong. €1775.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal circa €2275.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€300, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HautecHCS-PN-45/2T (88ST0902SCPN3)24 KW€4200,-
WaterkotteEco Touch DS 5027.5 Ai (W/W)24 KW€4200,-
GNCStart 270 R0 KW€1250,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een optimaal klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Mussel aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor zorg je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie betekent een comfortabel klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar werken met elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde, Mussel, Alteveer.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!