Warmtepomp Onstwedde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Onstwedde? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een efficiënte en verantwoorde benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €220,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van meerdere facetten. Hierna vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Onstwedde.
warmtepomp-installateur-9591

 • Kies voor duurzame warmte
 • Beschikt over koelende functie
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Onderhoudsarme investering
 • Hoge subsidie

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcodegebied9591
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Onstwedde

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan velerlei systemen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Onstwedde kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Onstwedde? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels deze website bekijk je vandaag nog installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9591).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. Verderop bekijk je accurate adviezen m.b.t. de type warmtepompenen wat past bij jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Onstwedde kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €5.900 en €17.500. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het echte verschil is de bron van energie. Elk systeem heeft zijn eigen voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.800 en €6.675 bij een verwarmingsmonteur uit Onstwedde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-onstwedde

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

De warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Gelukkig, je realiseert flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van een hoge subsidie behaal jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €7000. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2900. De totaalprijs is gebaseerd op velerlei randvoorwaarden zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €25500Veel besparen, hoge investering
Water-water€13100 – €24800Koelende functie
Lucht-lucht€5150 – €6450Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5350 – €6325Gemakkelijk plaatsen, veel stroomverbruik
Hybride€2425 – €6350Combinatiesysteem

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Onstwedde verbruikt om en nabij 1640 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier van energie als Engie of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing komt uit tussen de €270 tot €310. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €165 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1025m3€729
Buitenlucht2725kWh€474€255
Bodemwarmte1775kWh€328€401
Hybride1350 kWh + 550 M3€510€219

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Onstwedde?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat vereisten: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Hij sluit je aan op jouw traditionele gasketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Stadskanaal?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Stadskanaal. Het gaat om een tijdelijke lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.stadskanaal.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Onstwedde. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €625 tot gemiddeld €3800. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Onstwedde (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op grofweg €1750.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal ong. €2175.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€275, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
HautecHCS-PN-75/2T (88ST1502SCPN3)40 KW€5800,-
WaterkotteEco Touch DS 5045.5T (W/W)41 KW€5900,-
GNCGreen 2600 KW€1100,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Onstwedde aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor verhinder je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren zorgt voor een comfortabel wooncomfort zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op stroom. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde, Mussel, Alteveer.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!