Warmtepomp Wouwse Plantage

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Wouwse Plantage? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie benut de energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een zuinige en duurzame methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je bespaart al snel €340,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van verscheidene elementen. Verderop lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Wouwse Plantage.
warmtepomp-installateur-4725

 • Goed voor het milieu
 • Kan woning ook koelen
 • Klaar voor de toekomst
 • Weinig onderhoud
 • Flinke besparing

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcodegebied4725
Netnummer0165 (+31165)
Gas-gebruik M31360 M3
Stroom-gebruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Wouwse Plantage

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat verschillende versies. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wouwse Plantage biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt het huis en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Wouwse Plantage? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij onze vergelijker doorzoek jij direct leveranciers en installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4725).
 2. Omschrijf de woning. Zoals categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Binnen 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. Verderop vind je uitgebreide informatie met betrekking tot actuele warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Wouwse Plantage heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €240,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.000 en €12.700. We werken op dit moment met vier verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel. Een betaalbare manier om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.575 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Wouwse Plantage (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wouwse-plantage

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar, het leidt tot een significant lagere energierekening. Via de hoge subsidie behaal jij een goede terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €6400. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2900. De uiteindelijke rekening wordt getekend door diverse variabelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €26300Hoge besparing, prijzig
Water-water€13000 – €23500Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3700 – €6500Relatief lage investering
Lucht-water€3500 – €6875Gemakkelijk plaatsen, geleverd met buitenunit
Hybride€2325 – €5900Ook voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Wouwse Plantage gebruikt circa 1360 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Delta of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing schatten we op €210 tot €325. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €150 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1175m3€671
Buitenlucht2300kWh€456€215
Bodemwarmte1625kWh€322€349
Hybride1525 kWh + 500 M3€490€181

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Wouwse Plantage?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Roosendaal?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening in de regio Roosendaal. Het betreft een unieke lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.roosendaal.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Wouwse Plantage. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €700 tot wel €2900. Informeren naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Wouwse Plantage (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) moet je rekenen op om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze circa €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij plusminus €2375.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClageWPX 250 (986065)0 KW€1250,-
Mitsubishi Heavy IndustriesSRC40ZSX-W + Climate kit PAC 11 kw4 KW€1700,-
Carrier30RQS-045B28 KW€3950,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een prettig klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Wouwse Plantage aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo voorkom je dat de warmte de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren mondt uit in een gezond wooncomfort zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van het energiegebruik vloeit voort uit de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De gevraagde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Centrum, Oost, Noord, West, Groot Kroeven, Langdonk, Kortendijk, Tolberg, Industriegebieden, Nispen, Wouw, Heerle, Moerstraten, Wouwse Plantage.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!