Warmtepomp Nispen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Nispen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een zuinige en verantwoorde wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart al snel €205,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van verscheidene aspecten. Op ons warmtepomp-portaal tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Nispen.
warmtepomp-installateur-4725

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Constante verwarming van de woning
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Flinke subsidies

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4725
Netnummer0165 (+31165)
Gasgebruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Nispen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nispen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig het huis en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Nispen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl vind jij veelzijdige installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4725).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als soort huis, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt warmte uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de volgende paragraaf doorzoek jij actuele informatie over actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Nispen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €235,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.400 en €15.100. Er bestaan in Nederland vier verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elk systeem wordt gekenmerkt door voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.475 en €5.775 bij een verwarmingsmonteur uit Nispen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nispen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst een forse investering. Echter, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een subsidie oplopend tot €2.100 geniet jij van een beperkte terugverdientijd. 0is er vanaf €6800. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €1900. De factuur wordt berekend door verscheidene variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €24600Geen geluid, niet goedkoop
Water-water€13100 – €20100Beste rendement
Lucht-lucht€3900 – €7125Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5450 – €6175Totaaloplossing, vraagt veel stroom
Hybride€2000 – €5950Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Nispen verbruikt circa 1360 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energieleverancier als Delta of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €240 tot €395. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €175 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1025m3€670
Buitenlucht2400kWh€449€221
Bodemwarmte1700kWh€315€355
Hybride1475 kWh + 500 M3€482€188

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nispen?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Roosendaal?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening in de regio Roosendaal. Kort gezegd een tijdelijke lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.roosendaal.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Nispen. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €600 tot wel €2600. Interesse naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nispen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) krijg je plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze ong. €1875.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij ong. €2375.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
CIATDYNACIAT LG 180A (excl. back-up heater)65 KW€8300,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC560KXZRE1+2X Climate kit KX28040 KW€5300,-
Carrier30RQS-039B27 KW€3850,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een aangename leefomgeving. Hoe werkt dit? Hierna doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Nispen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Een solide isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren leidt tot een optimaal leefklimaat zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Centrum, Oost, Noord, West, Groot Kroeven, Langdonk, Kortendijk, Tolberg, Industriegebieden, Nispen, Wouw, Heerle, Moerstraten, Wouwse Plantage.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!