Warmtepomp Moerstraten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Moerstraten? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp haalt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en ecologische manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan krijg je een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met meerdere aspecten. Op deze pagina check jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Moerstraten.
warmtepomp-installateur-4727

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Diverse erkende installateurs
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode-regio4727
Netnummer0165 (+31165)
Gas-verbruik M31360 M3
Stroom-gebruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Moerstraten

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. We onderscheiden verschillende installaties. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Moerstraten kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Moerstraten? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via warmtepomprevolutie.nl check jij vandaag nog installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4727).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de isolatie van je woning. Op deze website lees jij handige aanbevelingen die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Moerstraten heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €200,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.500 en €17.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elk systeem heeft weer individuele pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.550 en €6.425 bij een verwarmingsmonteur uit Moerstraten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-moerstraten

Geschikte installaties:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is primair best wel prijzig. Echter, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Met behulp van ISDE subsidie profiteer jij van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €6200. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2800. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door velerlei onderdelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €24000Geen geluid, dure installatie
Water-water€16500 – €21000Beste rendement
Lucht-lucht€4350 – €6250Werkt ook als een airco
Lucht-water€4300 – €6850Goedkope installatie, veel stroomverbruik
Hybride€2000 – €5750Hoge subsidie

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Moerstraten gebruikt circa 1360 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing vinden we terug tussen de €245 tot €360. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €145 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1225m3€673
Buitenlucht2700kWh€471€202
Bodemwarmte2000kWh€337€337
Hybride1450 kWh + 450 M3€505€168

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Moerstraten?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden meerdere vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt samen met jouw huidige CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Roosendaal?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Roosendaal. Dit is een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.roosendaal.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Moerstraten. Hoeveel je krijgt hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €600 tot maar liefst €2750. Informeren naar de juli 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Moerstraten (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze zo’n €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je ong. €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal pakweg €2000.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Clausiusclassic HC 3-1514 KW€3200,-
Mitsubishi Heavy IndustriesSRC60ZSX-W + Climate kit PAC 11 kw5 KW€1800,-
Carrier30RQS-060B39 KW€5050,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een gezond klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Moerstraten aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Zo vermijd je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren mondt uit in een gezond leefklimaat zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Centrum, Oost, Noord, West, Groot Kroeven, Langdonk, Kortendijk, Tolberg, Industriegebieden, Nispen, Wouw, Heerle, Moerstraten, Wouwse Plantage.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!