Warmtepomp Heerle

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Heerle? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een zuinige en duurzame oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €320,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? In dat geval kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van meerdere zaken. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je verdere details over een warmtepomp kopen in Heerle.
warmtepomp-installateur-4726

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Kan het huis ook koelen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode-regio4726
Netnummer0165 (+31165)
Gas-gebruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Heerle

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Er bestaan tal van installaties. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heerle biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Heerle? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Via onze website ontdek je binnen enkele minuten installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4726).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als categorie huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. In het volgende stukje ontdek je bruikbare aanbevelingen over beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Heerle kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: je woning verwarmen en warm sanitair water met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je bespaart al snel €350,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.200 en €22.900. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke pomp heeft zijn eigen pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel. Een goede manier om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.675 en €4.275 bij een verwarmingsmonteur uit Heerle (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heerle

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Gelukkig, het draait uit op een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van actuele subsidies krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. 0koop je al vanaf €7800. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €3000. De eindfactuur hangt af van specifieke factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €26300Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€18000 – €23500Beste rendement
Lucht-lucht€3900 – €7450Relatief lage investering
Lucht-water€3600 – €7350Ruimte subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2925 – €5450Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Heerle verbruikt circa 1360 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een leverancier als Greenchoice of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing schommelt tussen €245 tot €325. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €165 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1225m3€672
Buitenlucht2800kWh€464€208
Bodemwarmte1850kWh€329€343
Hybride1325 kWh + 575 M3€497€175

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als lucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Heerle?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden enkele eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem is actief naast jouw traditionele HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Roosendaal?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? Dan kan je profiteren van een speciale groene lening in de gemeente Roosendaal. Het gaat om een unieke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.roosendaal.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Heerle. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €950 tot plusminus €2400. Benieuwd naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Heerle (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze ong. €1750.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij pakweg €2225.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€300, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Clausiusclassic H 3-1514 KW€3200,-
Mitsubishi Heavy IndustriesSRC50ZSX-W + Climate kit PAC 11 kw4 KW€1700,-
Carrier30RQS-050B32 KW€4350,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een gezond klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Verderop tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Heerle aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren zorgt voor een prettig leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik vloeit voort uit de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar worden gevoed door stroom. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Centrum, Oost, Noord, West, Groot Kroeven, Langdonk, Kortendijk, Tolberg, Industriegebieden, Nispen, Wouw, Heerle, Moerstraten, Wouwse Plantage.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!