Warmtepomp Wouw

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Wouw? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een zuinige en verantwoorde methode om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €280,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door allerlei zaken. Op onze website vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Wouw.
warmtepomp-installateur-4724

 • Een duurzame oplossing
 • Constante verwarming van de woning
 • Toekomstbestendig
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Flinke subsidies

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4724
Netnummer0165 (+31165)
Gasgebruik M31360 M3
Stroom-gebruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Wouw

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We onderscheiden verscheidene oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wouw kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter onderzoekt jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Wouw? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels onze vergelijker vergelijk je in een zeer korte periode installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4724).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij benut de warmte uit lucht, bodem of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl vind je omvangrijke toelichtingen ten aanzien van de type warmtepompenen wat schikt naar jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Wouw heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €255,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.800 en €15.500. We werken op dit moment met 4 verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elke leverancier heeft relevante gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.300 en €7.100 bij een verwarmingsmonteur uit Wouw (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wouw

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van een interessante subsidie profiteer je van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €6200. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2300. De eindfactuur wordt bepaald aan de hand van velerlei factoren zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €23600Veel besparen, erg duur
Water-water€13600 – €20700Kan ook koelen
Lucht-lucht€3800 – €6100Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4300 – €7375Kan ook koelen, hoog stroomgebruik
Hybride€2325 – €5300Voor veel woningen interessant

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Wouw verbruikt ongeveer 1360 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energieleverancier als Essent of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing fluctueert tussen de €260 tot €305. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €170 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€669
Buitenlucht2375kWh€442€227
Bodemwarmte1675kWh€308€361
Hybride1475 kWh + 500 M3€475€194

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Wouw?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn verschillende vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie is actief naast jouw bestaande CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Roosendaal?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan is er een optie voor de erkende groene lening via de gemeente Roosendaal. Dit is een speciale lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.roosendaal.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, in de meeste gevallen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Wouw. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €650 tot plusminus €1500. Interesse naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Wouw (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op circa €1575.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij pakweg €2275.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€175, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
CIATGEOCIAT Power 120HT25 KW€4300,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC500KXZRE1+2X Climate kit KX28040 KW€5300,-
Carrier30RQV-021CX15 KW€2650,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een prettig binnenklimaat. Hoe werkt dit? Verderop tref je een handig stappenplan van de warmteservice Wouw aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo vermijd je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren leidt tot een optimaal wooncomfort zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van ons energieverbruik komt voort uit de verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar werken op basis van elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Centrum, Oost, Noord, West, Groot Kroeven, Langdonk, Kortendijk, Tolberg, Industriegebieden, Nispen, Wouw, Heerle, Moerstraten, Wouwse Plantage.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!