Warmtepomp Reusel-De Mierden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Reusel-De Mierden? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een voordelige en ecologische wijze om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de besparing loopt op tot €190,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met meerdere facetten. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je meer info over een warmtepomp kopen in Reusel-De Mierden.
warmtepomp-installateur-5541

 • Minder impact op het milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Weinig onderhoud nodig
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5541
Netnummer0497 (+31497)
Gasgebruik M31660 M3
Stroom-gebruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Reusel-De Mierden

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit velerlei versies. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Reusel-De Mierden biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt het verblijf en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Reusel-De Mierden? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Op basis van onze vergelijker lees je zonder moeite (verwarmings)installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5541).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. In 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Op deze website check jij omvangrijke adviezen over actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Reusel-De Mierden heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart al snel €195,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.800 en €12.400. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk type installatie heeft relevante plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.625 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Reusel-De Mierden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-reusel-de-mierden

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Gelukkig, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via een flinke subsidie krijg je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €6800. Een hybride oplossing koop je al vanaf €1900. De uiteindelijke investering komt tot stand door velerlei aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €27000Geen geluid, hoge investering
Water-water€14900 – €24500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4800 – €6400Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3700 – €6475goede performance, hoog energiegebruik
Hybride€2650 – €6100Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Reusel-De Mierden gebruikt plusminus 1660 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een leverancier als Eneco of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing schatten we op €210 tot €400. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €140 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1025m3€738
Buitenlucht2625kWh€502€236
Bodemwarmte1925kWh€354€384
Hybride1425 kWh + 400 M3€539€199

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Reusel-De Mierden?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Er zijn een aantalrandvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Reusel-De Mierden?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening bij gemeente Reusel-De Mierden. Het betreft een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.reuseldemierden.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Reusel-De Mierden. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €525 tot plusminus €2050. Onderzoek doen naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Reusel-De Mierden (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op zo’n €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je om en nabij €1850.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij circa €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ImmergasMagis Combo 109 KW€2200,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75VAA + ERSD-VM2C6 KW€1900,-
VaillantgeoTHERM VWS 220/3 (W/W) (0010018420)30 KW€4800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een optimaal leefklimaat. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Reusel-De Mierden aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Dan zorg je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren draait uit op een aangenaam klimaat in huis zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. Deze elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Reusel, Hooge Mierde, Lage Mierde, Hulsel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente