Warmtepomp Bladel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Bladel? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een relatief goedkope en duurzame wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €255,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verscheidene randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt bekijk jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Bladel.
warmtepomp-installateur-5531

 • Een verantwoorde warme woning
 • Kan het huis ook koelen
 • Je woning van het gas af
 • Onderhoudsarme investering
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode-regio5531
Netnummer0497 (+31497)
Gasgebruik M31510 M3
Stroom-verbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Bladel

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit honderden toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bladel kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bekijkt jouw huis en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Bladel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met de warmtepomp-vergelijker lees je direct warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5531).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de mate van isolatie. Op deze pagina vind jij handige details over de type warmtepompenen wat schikt naar jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Bladel kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €185,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.800 en €23.800. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elk model heeft weer individuele plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw bestaande HR-ketel. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.825 en €5.650 bij een verwarmingsmonteur uit Bladel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bladel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is primair een forse investering. Maar het mooie is, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Middels een royale subsidie behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €7100. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €3000. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. specifieke factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €23900Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€13600 – €22800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3650 – €6900Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4250 – €7350Goedkope installatie, hoog energiegebruik
Hybride€2550 – €5650Zeer betaalbaar

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Bladel verbruikt ongeveer 1510 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Energiedirect of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing ligt tussen de €235 tot €315. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €185 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1025m3€703
Buitenlucht2650kWh€485€218
Bodemwarmte1900kWh€344€359
Hybride1300 kWh + 525 M3€520€183

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals de buitenlucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Bladel?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalvereisten: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Bladel?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er de erkende groene lening van je gemeente Bladel. Het is een interessante lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.bladel.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Bladel. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €525 tot maar liefst €2600. Nieuwsgierig naar de juli 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Bladel (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je ong. €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze zo’n €1725.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal circa €2350.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
iDMTERRA SW 18 H; 81035018 KW€3600,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-HW140 YHA + EHPX-VM2C14 KW€2700,-
VaillantaroSTOR VWL B 270/50 KW€1250,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een aangenaam wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Bladel aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Daarmee mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Je kunt denken aan triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren zorgt voor een prettig klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Bladel, Netersel, Hapert, Hoogeloon, Casteren.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente