Warmtepomp Hooge Mierde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Hooge Mierde? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een economische en milieuvriendelijke wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en de potentiële besparing ligt op €220,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door een aantal factoren. Als je iets verders scrollt check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Hooge Mierde.
warmtepomp-installateur-5095

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Kan het huis ook koelen
 • Los van de energieleverancier
 • Weinig storingen
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5095
Netnummer013 (+3113)
Gasgebruik M31660 M3
Stroomgebruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energiekosten€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hooge Mierde

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat allerlei oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hooge Mierde kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert het huis en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Hooge Mierde? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via deze pagina bekijk je snel en eenvoudig warmtepomp installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5095).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn categorie huis, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. In een week volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de isolatie van je woning. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij handige info m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Hooge Mierde heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €295,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.100 en €11.900. We werken op dit moment met 4 verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elk model heeft weer individuele pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van warmte van het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.300 en €7.275 bij een verwarmingsmonteur uit Hooge Mierde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hooge-mierde

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Echter, het betekent een significant lagere energierekening. Geholpen door een hoge subsidie heb je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €5900. Een hybride systeem koop je al vanaf €3100. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. velerlei aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €27300Hoge besparing, relatief duur
Water-water€16700 – €24400Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5300 – €7050Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4450 – €6975Lage installatiekosten, buitenunit in zicht
Hybride€2050 – €6950Eenvoudig aan te sluiten

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Hooge Mierde verbruikt om en nabij 1660 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier als Greenchoice of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing varieert van €275 tot €310. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €150 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1125m3€724
Buitenlucht2325kWh€485€239
Bodemwarmte1850kWh€340€384
Hybride1525 kWh + 475 M3€521€203

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Hooge Mierde?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt samen met jouw traditionele HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Reusel-De Mierden?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de erkende groene lening via de gemeente Reusel-De Mierden. Het betreft een tijdelijke lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.reuseldemierden.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Hooge Mierde. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €650 en lopen op tot wel €2200. Interesse naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hooge Mierde (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze grofweg €1600.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij grofweg €2000.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€225, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClimavenetaAWR-HT /CA-E 026256 KW€6750,-
NefitEnviLine A/W Monoblock 17 TS-T12 KW€2500,-
CIATEREBA 6H4 KW€1700,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een comfortabele leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Hooge Mierde aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan weet je zeker dat de warmte naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie resulteert in een gezonde leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Reusel, Hooge Mierde, Lage Mierde, Hulsel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!