Warmtepomp Veldhoven

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Veldhoven? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een relatief goedkope en milieuvriendelijke aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en je bespaart al snel €255,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan allerlei factoren. Op warmtepomprevolutie.nl vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Veldhoven.
warmtepomp-installateur-5501

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Klaar voor de toekomst
 • Veilige oplossing
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVeldhoven
Postcodegebied5501
Netnummer040 (+3140)
Gasgebruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energiekosten€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Veldhoven

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit velerlei producten. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Veldhoven kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Veldhoven? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels onze tool bekijk jij eenvoudig installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5501).
 2. Omschrijf de woning. Zoals soort woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. In 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem haalt warmte uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. Bijgaand vind je accurate informatie met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Veldhoven kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.800 en €24.800. We gaan verder in op 4 verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elk model wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een prima manier om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.225 en €4.175 bij een verwarmingsmonteur uit Veldhoven (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-veldhoven

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. interessante subsidies profiteer je van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €6300. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €1900. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. verscheidene onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €26200Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€14700 – €21900Beste rendement
Lucht-lucht€4100 – €6825Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5100 – €6825Weinig onderhoud, buitenunit in zicht
Hybride€2275 – €6300Geschikt voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Veldhoven gebruikt grofweg 1400 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing komt uit tussen de €275 tot €340. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €190 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1200m3€750
Buitenlucht2500kWh€510€240
Bodemwarmte1825kWh€360€390
Hybride1450 kWh + 400 M3€548€203

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Veldhoven?

Niet alle huizen zijn even interessant. We noemen verschillende randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt samen met jouw bestaande gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Veldhoven?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor een speciale groene lening van je gemeente Veldhoven. Dit is een kortlopende lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.veldhoven.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Veldhoven. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door model en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €550 tot maar liefst €1700. Informeren naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Veldhoven (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) vergoeden ze pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1875.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal zo’n €2425.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
InterClima-MTAHCY 13129 KW€4050,-
Mitsubishi ElectricCAHV-P500YA/B-HPB40 KW€5300,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-E 201.D1611 KW€2400,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een comfortabel klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Veldhoven aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier voorkom je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie mondt uit in een gezond binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Deze elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Veldhoven, Noordelijk Woongebied, Oerle.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!