Warmtepomp Eersel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Eersel? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een voordelige en ecologische benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €170,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met meerdere variabelen. Verderop tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Eersel.
warmtepomp-installateur-5521

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Comfortabel leefcomfort
 • Een keuze voor de toekomst
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5521
Netnummer0497 (+31497)
Gas-verbruik M31620 M3
Stroom-gebruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Eersel

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Er bestaan tal van onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eersel kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Eersel? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels deze website check jij vandaag nog de beste installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5521).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. In circa 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem profiteert van warmte uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. Hieronder check jij samengestelde adviezen die gaan over populaire warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Eersel kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart al snel €175,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.500 en €16.900. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke leverancier heeft zijn eigen eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.625 en €4.225 bij een verwarmingsmonteur uit Eersel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eersel

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van een interessante subsidie profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €7100. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €3500. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door verschillende aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €26400Zeer efficiënt, hoge investering
Water-water€17900 – €21800Beste rendement
Lucht-lucht€3550 – €6475Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4700 – €7125Koelende functie, vraagt veel stroom
Hybride€2875 – €5150Snelle terugverdientijd

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Eersel verbruikt circa 1620 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Essent of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing ligt tussen de €255 tot €340. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €170 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1075m3€713
Buitenlucht2300kWh€478€235
Bodemwarmte1975kWh€335€378
Hybride1550 kWh + 400 M3€513€200

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als lucht of uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Eersel?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem is actief naast jouw reguliere CV-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Eersel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Eersel. Kort gezegd een speciale lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.eersel.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Eersel. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van het type en het vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €1000 tot ongeveer €2500. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Eersel (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) heb je recht op pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze circa €1975.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2425.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
iDMTERRA SW 14; 81033718 KW€3600,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW112 YHA + ERSD-VM2C12 KW€2500,-
VaillantgeoTHERM VWS 300/3 (B/W) (0010018421)35 KW€5300,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een aangenaam leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop is er een handig stappenplan van de warmteservice Eersel aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zo weet je zeker dat de warmte in huis naar buiten gaat. Een solide isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie leidt tot een prettige leefomgeving zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van de totale energierekening heeft te maken met de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar wel stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Eersel, Duizel, Steensel, Vessem, Wintelre, Knegsel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente