Warmtepomp Hulsel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Hulsel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een economische en milieuvriendelijke aanpak om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met diverse randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hulsel.
warmtepomp-installateur-5096

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Weinig storingen
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode-regio5096
Netnummer013 (+3113)
Gasgebruik M31660 M3
Stroomgebruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hulsel

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Je hebt keuze uit diverse toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hulsel heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert jouw huis en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Hulsel? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door deze website vergelijk jij moeiteloos warmtepomp installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5096).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere soort woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. In de volgende paragraaf check je actuele aanbevelingen omtrent beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Hulsel kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €245,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €7.000 en €16.200. We noemen hieronder vier verschillende type producten. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke installatie wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.850 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Hulsel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hulsel

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Dankzij een royale subsidie behaal je een interessante terugverdientijd. 0koop je al vanaf €7600. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €2200. De factuur wordt getekend door specifieke zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €25700Veel vermogen, relatief duur
Water-water€15600 – €21600Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4700 – €7350Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4800 – €6475Koelende functie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2300 – €6100Ook voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Hulsel consumeert om en nabij 1660 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Engie of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing schommelt tussen €240 tot €365. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €190 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1250m3€725
Buitenlucht2325kWh€493€232
Bodemwarmte1950kWh€348€377
Hybride1350 kWh + 425 M3€529€196

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Hulsel?

Niet alle woningen zijn even interessant. Standaard zijn er enkele van deze voorwaarden: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem is actief naast jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Reusel-De Mierden?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Reusel-De Mierden. We hebben het over een een tijdelijke lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.reuseldemierden.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Hulsel. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €950 tot maar liefst €3350. Benieuwd naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hulsel (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze plusminus €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op pakweg €1925.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal plusminus €2100.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimavenetaAW-HT /CA-E 012226 KW€3750,-
NefitEnviLine A/W Monoblock 5.0 E-S4 KW€1700,-
CIATEREBA 8H4 KW€1550,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een aangename leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Hulsel aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zodoende vermijd je dat de warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren mondt uit in een aangenaam klimaat in huis zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van de totale energierekening vloeit voort uit onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Reusel, Hooge Mierde, Lage Mierde, Hulsel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!