Warmtepomp Lage Mierde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Lage Mierde? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een voordelige en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €255,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van meerdere randvoorwaarden. Hierna ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Lage Mierde.
warmtepomp-installateur-5094

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Meer leefcomfort
 • Combineren met zonnepanelen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Hoog rendement

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode-regio5094
Netnummer013 (+3113)
Gas-verbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Lage Mierde

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Er zijn velerlei installaties. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lage Mierde kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter inspecteert jouw woning en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Lage Mierde? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door middel van onze vergelijker tref je vandaag nog warmtepomp installateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5094).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals categorie woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een week volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl check jij omvangrijke details over populaire warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Lage Mierde heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €4.100 en €21.300. We werken op dit moment met 4 verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke vorm heeft weer individuele voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw normale HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.150 en €6.050 bij een verwarmingsmonteur uit Lage Mierde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lage-mierde

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Echter, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Met behulp van een hoge subsidie heb jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €6700. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2800. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op verschillende facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €24800Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€15300 – €21600Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3900 – €6125Relatief lage investering
Lucht-water€5450 – €6400goede performance, buitenunit maakt geluid
Hybride€2400 – €6600Zeer betaalbaar

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Lage Mierde gebruikt grofweg 1660 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Delta of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €225 tot €340. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €175 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1200m3€723
Buitenlucht2725kWh€477€246
Bodemwarmte1825kWh€333€390
Hybride1450 kWh + 400 M3€513€210

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als ventilatielucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Lage Mierde?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn meerdere eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Hij sluit je aan op jouw reguliere gasketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Reusel-De Mierden?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er een optie voor de interessante groene lening via de gemeente Reusel-De Mierden. Het betreft een unieke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.reuseldemierden.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Lage Mierde. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €725 tot plusminus €2150. Onderzoek doen naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Lage Mierde (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je plusminus €1950.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij ong. €2125.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€200, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimavenetaAWR-HT /CA-E 020245 KW€5650,-
NefitEnviLine A/W Monoblock 13 TS-T10 KW€2300,-
CIATEREBA 4H3 KW€1600,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een gezond binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij is er een actueel stappenplan van de warmteservice Lage Mierde aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren zorgt voor een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Reusel, Hooge Mierde, Lage Mierde, Hulsel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!